KıbrısManşetSağlık

Hastanede bir pozitif vaka daha

Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde görevli eski işçi başının PCR testi pozitif çıktı

GIYNIK ÖZEL

Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde görevli eski işçi başının PCR testi pozitif çıktı. Bugün, Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde görevde olan eski işçi başının covid-19 pozitif çıkması hastanede yeni bir paniğe neden oldu.

Çok sayıda hemşire, hasta bakıcı ve doktor ile temas eden sağlık çalışanın Covid-19 testinin pozitif çıkması hastane içerisinde ciddi bir panik yaşanmasına neden oldu.

Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde görevli hemşireler, ustabaşı ve Başhekimin ardından eski işçi başı da covid-19 virüsüne yakalandı.

Öte yandan sağlık çalışanın 2 gün önce çok sayıda hasta bakıcısı ve hemşire ile fotoğraf çektirerek sosyal medyadan yayınlaması ise tepkilere neden oldu.

Temaslı takip ekibinin, hastanedeki yeni pozitif vakayla ilgili temas takibini başlattığı ve işçi başının çok sayıda temaslısı bulunduğu da öğrenildi.

Çok sayıda sağlık görevlisinin karantinaya alınması durumunda Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde işlemlerin durma noktasına gelebileceği tartışılıyor

AMELİYATLAR ERTELENEBİLİR

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılması planlanan ameliyatların ertelenmesi gündemde.

Bazı doktorların hastalarını arayarak, “Hastanemizde pozitif çıktı, ameliyatınız ertelenebilir” dediği aktarıldı.

Öte yandan bugün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tespit edilen vakanın ardından tüm bölümlerdeki hemşirelerin maskenin yanı sıra özel kıyafet de giydiği gelen bilgiler arasında.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu