KıbrısManşet

Hastanedeki vaka sayısı 56, yoğun bakımda bir kişi yatıyor

Pandemi Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Uçaner, katıldığı televizyon programında Damla Dabis’in sorularını yanıtladı.

 

Pandemi Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Uçaner, katıldığı televizyon programında Damla Dabis’in sorularını yanıtladı.

HASTANEDE 56 VAKA VAR 

Dün açıklanan 72 vakanın ardından saat 19:00’dan sonra 22 vakanın daha tespit edildiğini aktaran Uçaner,  doğrulanması bekledikleri testler olduğunu belirtti. Şu anda hastanedeki vaka sayının 56. olduğunu ve yoğun bakımda yatan hasta sayısının da bir olduğunu ifade eden Uçaner, hastanın durumunun kritik olmadığını işaret etti.

Vakaların artıığının bu durumun da tedirgin edici boyutta olduğunun altını çizen Uçaner, “Son bir hafta içerisinde yeni bir dalganın içine girdik. Şu an yine ciddi bir bulaştan bahsedebiliriz” diyerek hastanedeki yatış sayılarının yüksek olmamasının tek mutlu eden şey olduğunu ifade etti.

“Bulaş başladığı andan itibaren, bunun bir de önümüzdeki 1-2 haftası var. Gün gelir bu rakamlar artarsa, bu da bize yerel bulaşın ne kadar olduğunu gösterecek” diyen Uçaner sözlerine şu şekilde devam etti, “Açık havada da bir bulaş söz konusu. 72 bizim ülkemize göre çok ciddi bir rakamdır. Yaş aralıkları çok önemlidir. Son bir haftada 320 hasta tespit etmişiz. 0-17 yaş arası 15 kişi var, 17-35 yaş arası 142 kişi var. 35-65 yaş arası 125 kişi var”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu