KıbrısManşetSağlık

Hastaneden taburcu olan bir kişide daha covid-19 pozitif tespit edildi

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü'nde yatılı tedavi gören ve geçtiğimiz günlerde taburcu olan bir kişide daha covid-19 pozitif tespit edildi

GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü’nde yatılı tedavi gören ve geçtiğimiz günlerde taburcu olan bir kişide daha covid-19 pozitif tespit edildi. Bugün, aynı serviste tedavi görüp taburcu olan ve pozitif covid-19 olduğu tespit edilen bir kişinin ardından aynı serviste tedavi görenlere yapılan testler neticesinde bir kişi daha pozitif vaka olarak tespit edildi.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Servisi’nde başlayan bulaşın yatılı bölüme de sıçradığı ortaya çıktı. Hastanın muhtemelen hastane içerisinde virüsü kapmış olma ihtimali Göğüs Hastalıkları Servisi’ni harekete geçirdi. Serviste yatan tüm hastalar, hemşireler ve doktorlar PCR taramasına çağrıldı.

Yoğun Bakım Servisi Hemşireleri , Yoğun Bakım’da tedavi gören 3 hasta ve Göğüs Hastalıkları Bölümü’nde tedavi görmesinin ardından taburcu edilen bir hastanın ardından, Göğüs Hastalıkları Bölümü’nde tedavi görmesinin ardından taburcu edilen 2nci hastada da covid-19 pozitif tespit edilmesi korku yarattı.

Hastane içerisinde, vakaların yakın çevresinde temaslı takibinin devam ettiği ve temaslıların tespiti için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu