KıbrısManşet

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş: KKTC’nin seçilmişleri ve halkın tercihleri CHP için önemlidir

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Büyükşehir Belediye Başkanları, çeşitli temaslarda bulunmak üzere KKTC'ye geldi.

CANLI AKTARIM – ELİF DÜLGER

KKTC’de temaslarına devam eden Cumhuriyet Halk Partili (CHP) 11 Büyükşehir Belediye Başkanı bugün Lefkoşa Türk Belediyesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette basına açıklama yapan CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanları adaya ziyaretin siyaset yapmak amaçlı olmadığını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin son zamanlarda Kıbrıs’a olan ilgisinden ve yapıcı ilişki biçiminden dolayı memnuniyetini dile getiren Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, “Tabii ki herkes aynı düşünceye sahip olacaktır diye bir şey yok ama önemli olan gerginlik olmaması ve fikir dünyamızın ve demokrasimizin zenginliği olarak görmek istiyoruz” diyerek Kıbrıs’ın kuzey bölümündeki yerel yönetimlerinin sıkıntılarına dikkat çekti ve sıkıntıları aktardı.

Ülkemizdeki yerel yönetimlerin sıkıntılarını ziyarette aktaran Harmancı, “Ülkemizin şahsına münhasır durumu ve dünyadan uzak izolasyonlar altında olması uluslararası finansmana ve yatırım kredilerine ulaşamıyor olunması, AB Yapısal fonlarına ulaşamıyor olması ve çağdışı yasamızın da bunlarla birleşiyor olması hizmet skalasında dar bir çerçeveye oturuyor. Ülkemizin aktarılan fonlar adil bir şekilde dağıtılmıyor. Bunların tümünü birlikte aşabilmek ve tartışabilmek bile bu aşamada oldukça değerli” dedi.

“CHP’NİN KKTC’DEKİ BAĞLARI GÜÇLENECEK”

Belediye Başkanlarının Koordinatörü olan Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise erken genel seçim için gelmediğine vurgu yaparak, pandemi dolayısıyla kalabalık grup halinde toplantı yapmanın sağlık açsından risk teşkil ettiğini ifade etti.

“KKTC’nin seçilmişleri ve halkın tercihleri CHP için önemlidir. Biz bu bağlamda KKTC’nin gerek refah seviyesinin yükselmesi gerek ise ekonomisindeki gelişmelere katkı sağlamak, gerek ise kültürel bağları sağlamlaştırmak adına buradayız. Hem Türkiye’nin hem de KKTC’nin gerek kendi içinde gerek ise uluslararası platformda güçlü olmasını istiyoruz ancak şu bir gerçek ki KKTC’nin seçilmişleri ve halkının kendi arzusu kendi koymuş olduğu karar bizim için de önemli bu yüzden biz bugün burada sizin gelişiminize katkı koyabilmek için buradayız. Toplumsal buluşmalarımız geç olmuş olabilir ancak bundan sonraki süreçte güç olsun istemiyoruz” diyen Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bağların bundan sonraki süreçte güçleneceğine dikkat çekti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu