KıbrısManşetToplum

Hatay: “Tüm Karşıyaka’nın sülieti değişmek üzere!”

PRIO Araştırmacısı Mete Hatay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, bu seneki yıkımının Karşıyaka tepelerinde olacağını kaydederek "Tüm Karşıyaka'nın sülieti değişmek üzere!" dedi

PRIO Araştırmacısı Mete Hatay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, bu senenin yıkımının Karşıyaka tepelerinde olacağını kaydetti.

Mete Hatay, doğru dürüst yeterli yolu olmayan bir yere 60 tane parsel açıldığını kaydederek “İki arabanın geçemeyeceği yola böylesi bir imar iznini verdi Şehircilik!” dedi.

Hatay, “Tüm Karşıyaka’nın sülieti değişmek üzere. Zeytinler tehlikede, bio çeşitlilik yok olmak üzere, yamaçlar betonla kaplanmak üzere” şeklinde konuşarak, 2012’ye kadar Orman arazisi olan böylesi bir yere bunu yapmanın ‘insafsızlık’ olduğunu söyledi.

Ayrıca Hatay, “Merak ediyorum, hiç kimse oralara gelip şöyle bir baktı mı? Nereye izin verdiklerini gördüler mi? Eski dere yataklarının durumuna baktılar mı?. Böylesi eğimlere nasıl bir inşaat yapılacağının farkındalar mı? Yok edin bu memleketi bakalım. Ama başka Kıbrıs yok. Kimin umurunda?” şeklinde sorular sordu.

Mete Hatay’ın tam paylaşımı şu şekilde:

“Evet senenin yıkımı bu defa Karşıyaka (Vasilya) tepelerinde olacak gibi görünüyor. Doğru dürüst yeterli yolu olmayan bir yere 60 tane parsel açılarak imar izni ve onayıyla büyük bir kıyım yapılmak üzere. İki arabanın geçemeyeceği yola böylesi bir imar iznini verdi Şehircilik! Duygusal nedenlerden herhalde. Tüm Karşıyaka’nın sülieti değişmek üzere. Zeytinler tehlikede, bio çeşitlilik yok olmak üzere, yamaçlar betonla kaplanmak üzere. 2012’ye kadar Orman arazisi olan böylesi bir yere bunu yapmak gerçekten insafsızlık. Burası aynı zamanda 10. yüzyıldan kalan manastır arazilerinin hemen altı. Bu kadar konutun getireceği trafikle Karşıyaka’ya girilmez artık. Bir de bunların inşaat süresini düşünün. Geçen yıllarda bir villaya yol yapılsın diye verilen izinle tüm dağ çökertilmişti. 60 villaya ne olacak düşünmek bile istemiyorum. Daracık Kozan köy yolu ise tamamen kullanılmaz olacak. Emirname değişikliği yapılmadan hemen önce yağmurda mal kaçırır gibi izinler veriliyor. Şehircilik onay verince, maalesef Mühendis ve Mimarlar odası da vizeyi vermiş. Merak ediyorum, hiç kimse oralara gelip şöyle bir baktı mı? Nereye izin verdiklerini gördüler mi? Eski dere yataklarının durumuna baktılar mı?. Böylesi eğimlere nasıl bir inşaat yapılacağının farkındalar mı? Yok edin bu memleketi bakalım. Ama başka Kıbrıs yok. Kimin umurunda? Neyse takip etmeye devam edin, devlet kurumlarındaki aymazlığı adım adım takip edilmesi ve dokümente edilmesi lazım. Özellikle Şehirciliği yakın tarihlerde verdiği tüm onayların tekrardan incelenmeye alınması gerekir. Bu işler bu kadar kolay olmamalı. Bir ülkede planlama bir adamın iki dudağından çıkacak söze bırakılamaz. Kuzey Kıbrıs artık Kleptokrasiye tamamen teslim olmuş…”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu