KıbrısManşetSiyaset

Hatay’ın o paylaşımı

Mete Hatay’dan cumhurbaşkanı adaylarına kritik soru

Akademisyen Mete Hatay kişisel sosyal medya hesabından cumhurbaşkanı adaylarına seçimlerin yaklaşmasına rağmen ne yapacakları ile ilgili henüz soru sorulmadığını söyledi ve kendisi cumhurbaşkanı adaylarını da etiketleyerek bir soru yöneltti. İşte Hatay’ın o paylaşımı:

“Seçimler yaklaşıyor ama hala daha adaylar Cumhurbaşkanı seçilirlerse ne yapacaklarıyla ilgili sorular sorulmaya başlanmadı! Onlar da kendi kafalarına göre yuvarlak laflarla bir şeyler anlatıyorlar. Bence yavaş yavaş onlara bazı yapıcı soruları yöneltmenin zamanı geldi!!
Soru1: Bilindiği üzere müzakereler devam etse de etmese de bazı de facto gelişmeler iki taraftaki sürer durumları dönüştürüyor. Örneğin iki tarafta da yapılan geliştirme, dönüştürme faaliyetleri içerisinde etkilenmiş mallar üzerine yapılan inşaatlar var. Geçen gün Rum basınına göre sadece istimlak bedeli olarak bugüne kadar kamu amaçlı geliştirilmiş Türk malları için Kıbrıslı Türklere 400 milyon euroluk bir bedel ödenmesi gerekiyormuş. Eğer seçilirse adaylarımız Güney’deki bu tip mallarla ve alacaklarla ilgili ne gibi çalışmalar yapmayı planlıyorlar?”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu