KıbrısManşet

Havadan, denizden akın akın geliyorlar!

ünün ilk saatlerinde ve sabah saatlerinde Ercan Havalimanı'na gelen 2 yolcu uçağının ardından bu sabah Taşucu Limanı'ndan 2 yolcu gemisi de Girne Limanı'na ulaştı

Bakanlar Kurulu kararıyla, bugün itibariyle ülkeye karantinasız giriş uygulaması devreye girdi. Günün ilk saatlerinde ve sabah saatlerinde Ercan Havalimanı’na gelen 2 yolcu uçağının ardından bu sabah Taşucu Limanı’ndan 2 yolcu gemisi de Girne Limanı’na ulaştı.

İki gemi seferi toplamda 181 kişinin ülkeye geldiği öğrenildi.Filo Denizcilik’te askeri personel ve ailelerinin de dahil olduğu 85 kişi, Akgünler Denizcilikte ise 75’i sivil 96 yolcu olduğu öğrenildi. Limana gelen toplam 150 kişinin gelen yolcu, geriye kalanların ise asker ve asker ailesi olduğu belirtildi.

Gemi seferlerinde de Türkiye’den gelişlerde karantina olmayacak, çifte PCR uygulanıyor. Gelecek yolcular hem Türkiye’de yaptırdıkları PCR testinin negatif sonucunu ibraz ediyor hem de limana girişte yeniden PCR testine tabi tutuluyor. Yolcular limanda PCR testinin ardından ülkeye giriş yapacak. Gelecek yolcular risk grubunda bulunan ‘C’ grubundaki ülkelerin her hangi birinde bulunmuşsa 14 gün karantina zorunluluğu ile ülkeye giriş yapabilecek. Bakanlık, Girne Limanı’ndan bugünden itibaren her gün 150 yolcunun ülkeye giriş yapabileceğini açıklamıştı.

;

Diğer Haberler

Başa dön tuşu