KıbrısManşet

Havadan müdahale yeniden başlıyor

İlk helikopterin an itibariyle havalandığını ve kısa süre içerisinde bölgeye ulaşacağını kaydeden Bakan Oğuz, “Bugün bize bildirilen sayıda hava aracı ulaşırsa yangının önüne geçebileceğimize inanıyorum” dedi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, csabah gün ağarmasıyla birlikte rüzgârın yeniden şiddetini artırdığını dile getirdi.

İlk helikopterin an itibariyle havalandığını ve kısa süre içerisinde bölgeye ulaşacağını kaydeden Bakan Oğuz, “Bugün bize bildirilen sayıda hava aracı ulaşırsa yangının önüne geçebileceğimize inanıyorum” dedi.

Batı ve doğu bölgelerinin çok önemli olduğunu ifade eden Dursun Oğuz, bazı alanlarda soğutma çalışmalarının başladığını da kaydetti.

Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu an itibariyle yangının yerleşim bölgelerini tehdit etmediğini belirterek yangının doğu bölgesi ve batı uç kesimlerini kontrol altına almanın önemine dikkat çekti.

An itibariyle 10 bin dönümlük bir alanın yandığını aktaran Karzaoğlu, Güney Kıbrıs, İsrail, İngiliz Üsler Bölgesi, Birleşmiş Milletler ve Türkiye’den hava araçlarının müdahalesini beklediklerini kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu