GenelKıbrısManşet

Havalimanı incelendi

Ercan Havalimanı’nın en geç Şubat 2022’de bitmesi için iş programı sunuldu...

Başbakan Ersan Saner, “KKTC Sulamaları İletim Tüneli” açılış töreni için KKTC’ye gelen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile 2012 yılında gelir ortaklığı modeli ile ihale edilen Ercan Havalimanı’nda incelemelerde bulundu.

Fuat Oktay ile birlikte mütahit firma yetkilileri ile görüştükleri bilgisini veren Başbakan Saner, Ercan Devlet Havalimanı’nın en geç Şubat 2022 tarihinde bitmesi için kendilerine bir iş programı sunulduğunu, kendilerinin ise daha erken bir tarihte havalimanının tamamlanması için ricada bulunduklarını söyledi.

“KKTC Sulamaları İletim Tüneli” açılış töreniyle ilgili de bilgi veren Başbakan Saner “Asrın Projesi olarak nitelendirilen ve KKTC halkının içme ve kullanma suyunu karşılayan su projesinden sonra Güzelyurt ovasının da anavatandan gelen su ile sulanabilmesine imkan yaratacak olan tünelin ışık görme törenine katılacağız. Böylece Anavatan Türkiye’den adamıza gelen su, hem vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu olarak hizmet verirken bunun yanında ciddi bir ekonomik katkı yaratacak olan tarımsal alandaki faaliyetlerimizin artırılması ve kaliteli ürün elde etmek adına tüm topraklarımıza hayat verecektir” diye konuştu.

Başbakan Saner, yeşil ada Kıbrıs’ın yıllardan sonra yeniden yeşil ada olmasına imkan sağladıkları için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a teşekkür etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu