DünyaEkonomiGenel

“Havayolları, artık pandemiden çok hükümetlerin sık değiştirdiği politikalarından mağdur”

Seyahat endüstrisinin üç ayağından biri olan havayolu taşımacılığının pandemi döneminde aldığı ağır yaranın pandemi sonrasına etkileri tartışılıyor. Kriz ortamında havayolu şirketlerinin borcu çok arttı. Borç, 220 milyar dolardan katlanarak büyüyüp 650 milyar dolara ulaştı.

Almanya’da yayınlanan fvw / TravelTalk Dergisi’ne konuşan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) CEO’su Willie Walsh, “Çoğu kişinin, 2021’in ilk çeyreğinden sonra en kötünün bittiğini düşünüyordu. Ancak toparlanmanın beklenenden çok daha yavaş olduğu ortaya çıktı” dedi.

“Hükümetlerin aldığı kararlar havayolları üzerinde hâlâ ağır baskı oluşturuyor” diyen Walsh şunları söyledi:
Havayolları 2020’de çok para kaybetti. Bu yıl da 40 milyar Avro zarar bekleniyor. Birçok hava yolu hâlâ büyük zorluklar içinde.

Bazı havayolları şimdiye kadar, uçmayarak durumlarını kurtardılar. Uçuşlar başladığında kaçının faaliyete devam edebileceği belli değil. Çünkü çoğunun nakit sıkıntısı var.

Kriz sırasında havayolu şirketlerinin borcu çok arttı. 220 milyar dolardan 650 milyar dolara yükseldi ve bu artacak.

Kriz artık Covid-19’dan değil, hükümetlerin sık değiştirdiği politikalarından mağdur

Hava trafiği herkes için erişilebilir olmalıdır. Sadece aşılanmış kişilerin uçmasına izin verilen bir dünya, aşı oranları hâlâ düşük olduğu için birçok ülkenin devre dışı kalmasına neden oluyor.

Ayrıca, herhangi bir nedenle aşı olamayan birçok insan var. Uçmak herkes için mümkün olmalıdır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu