DünyaGenelManşet

Havayollarından ”kayıp bagaj” dolandırıcılığı

ABD'de, havayolları şirketlerinden sahte kayıp bagaj başvurusu ile 300 bin dolar dolandırdıkları belirtilen iki kişi hakkında dava açıldı.

ABC News’in haberine göre, her ikisi de Louisianalı olan Donmonick Martin (29) ve Pernell Anthony Jones Jr. (31), sahte kimliklerle aldıkları uçak biletleri üzerinden havayolu şirketlerine ”kayıp bagaj başvurusu” yaptı.

Mahkeme kayıtlarına göre, ikili sahte belgelerle 180’den fazla kayıp bagaj başvurusunda bulunmuş.

İkilinin uyguladığı plana göre, Jones sahte isimlerle aldığı biletlerle ticari uçuşlar yapıyor, daha sonra bagajının kaybolduğu iddiasıyla uçak şirketini başvuruyor. Jones, kayıp başvurusunu yaparken, kayıp çantadaki değerli eşyaların listesini de ekleyerek, havayolu şirketinde 3 bin 500 dolara kadar ödeme yapılmasını sağlıyor.

Jones, gerçek kimliğinin tespit edilmesini önlemek için de havayollarının geri ödeme yeri olarak da arkadaşlarının ve ortaklarının adreslerini kullanıyor., Martin’in Jones’un en az üç kez de kendi ev adreslerini kullandığı tespit edildi.

”Posta dolandırıcılığı yapmak için komplo kurmak”la suçlananan sanıkların suçlu bulunması halinde Jones 20 yıl, Martin ise 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Mahkeme kayıtlarına göre, şebekenin kayıp bagaj başvurusu yaptığı şirketler arasında American Airlines, Alaska Airlines, JetBlue Airlines, Southwest Airlines ve United Airlines da bulunuyor. Bu şirketlere yapılan başvurularda toplam 550.000 doların üzerinde bir geri ödeme talep edilmiş.

Sanıkların, 2015 yılından bu yana 300 bin dolardan fazla geri ödeme almayı başarmış. Martin’in, Ocak 2020’de Louis Armstrong Uluslararası Havalimanı’nda (Kenner, Luisiana) sahte kimlikle American Airlines’e başvurmasının ardından yapılan soruşturmada olay artaya çıkarılmış.

Sanıkların avukatı ise yapılan duruşmalarda, müvekkillerine yöneltilen suçlamayla ilgili somut belge gösterilemediğini, sadece şüpheye dayalı suçlamalar bulunduğunu savundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu