KıbrısManşetSiyaset

Hayal satmaktan gerçekleri görmüyorlar

Öncelikle belirtmek isterim ki olmayacak şeylerin arkasında koşturmak ve tamamen hayal satarak gidebileceğimiz köyün minarelerini hala görmeyen olduğunu düşünmüyorum

Kıbrıs sorunu minvalinde ortada duran  2 gerçek var. Bu gerçeklerden bir tanesi Kıbrıslı Türklerin de ortağı olduğu ve uluslararası alanda meşru kabul edilen, yani siyasi ve diplomatik olarak tanınan Kıbrıs Cumhuriyeti. İkincisi ise Uluslararası alanda kabul görmeyen, Türkiye Cumhuriyeti’nin dahi sınırlı tanıdığı (gerektiği nitelikte tanımadığı) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti..

Bunun mağduriyetini 48 yıldır hayatın her alanında tecrübe ediyoruz..

Lakin bunu bir türlü idrak edemeyenler var.

Anlamadıklarından değil elbette.

Kuzey’de kurgulanan bu düzen içinde insanlarımız yok olurken, gençlerimiz ekmek parası kazanmak için yurtdışına göç ederken belli menfaat çetelerinin sağladıkları rant için mevcut korunuyor.

Yoksa vatan millet naraları atmalarının başka bir nedeni yok. Sanki geriye kalanların vatanı değilmiş, bu topraklara yalnızca onlar sahip çıkıyormuş gibi.

Hepsi yalan.

Beslendikleri kaynakları kesin ve görün bakalım anında bu düzenin bir numaralı muhalefeti olurlar bunlar.

Oysa bu toprakları yurt yapmak  için mücadele etmeyen aile yoktur bu ülkede.

Dolayısıyla bugün vatan millet üzerinden kimse bize ahkam kesmesin.

Gelelim konumuza.

Seçilmemiş ama denizaşırı ilahlar tarafından atanmış Dışişleri Bakanı

Tahsin Ertuğruloğlu, BM Güvenlik Konseyi yetkililerine BM Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılması ile ilgili yapılan eski hataların devam etmesi halinde birtakım tedbirler almak zorunda kalacakları yönünde yaklaşık iki yıldır uyarıda bulunduklarını söyledi.

Bakan Ertuğruloğlu, “Bizi kaale almamaları halinde hiçbirşey olmamış gibi görev süresini uzatmaları durumunda bizim bir takım tedbirler alma mecburiyetinde kalacağımızı çok net bir şekilde ifade ettik. Şimdi o aşamaya geldik. Alacağımız tedbirleri BM’nin bilgisine getirdiğimizde kamuoyunun da bilgisi olacaktır. Ama özü şudur; BM’nin KKTC topraklarında Rum tarafının onayı ile görevde bulunduğu algısının ortadan kalkması gerekir. BM Barış Gücü eğer KKTC topraklarında görev yapacaksa KKTC ‘nin, Kıbrıs Türk Halkı’nın onayını almış olması gerekir.”

Neden bizi yok hükmünde görüyorlar?

Çok basit ve net ifade edeyim.

Öncelikle belirtmek isterim ki olmayacak şeylerin arkasında koşturmak ve tamamen hayal satarak gidebileceğimiz köyün minarelerini hala görmeyen olduğunu düşünmüyorum.

Gelelim neden böyle olduğuna..

Kıbrıs denilince uluslararası alanda bilinen devletin tanımı nedir?

The Republic of Cyprus.

Keşke Turkish Republic of North Cyprus olarak da bizler kabul görseydik.

Ama görmüyoruz.

Üzgünüm ama bu bizim gerçeğimiz bu.

Dolayısıyla bu düzende çeşme başlarını  kapatarak kendi çarklarını döndürmekten başka gailesi olmayanların bugün (1 Ağustos) dolayısıyla verdikleri samimiyetsiz bayrak, toprak, vatan bağımsızlık dolu açıklamaları ile sattıkları yalanın sonu hiç olmayacak. Zira bu çıkarcı takımının özgürlük ve bağımsızlık kavgaları bu düzenden sağladıkları menfaatleri kadardır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu