GenelKıbrısManşet

Hayaletin peşinde

Kapalı Maraş’ı gezmek isteyen turistler için güneyden özel turlar düzenleniyor

GIYNIK ÖZEL

Kapalı Maraş’ı gezmek isteyen turistler için güneyden özel turlar düzenleniyor

TEK İSTİSNA MARAŞ

Dünyanın en büyük seyahat sitesi olarak gösterilen Tripadvisor’ün “Kıbrıs” bölümü, Kapalı Maraş’ın sadece KKTC’de değil Güney Kıbrıs’ta da turistik açıdan önemli bir çekim noktasına dönüştüğünü gösteriyor. Kuzey-güney ayrımı yapmadan tüm gezginlerin ortak değerlendirmesiyle sıralamalar yapan Tripadvisor sitesinde Maraş, “Ghost Town Famagusta” adıyla Kıbrıs’ın en popüler yerleri arasında gösteriliyor. Maraş, gezginlerin puanlarıyla belirlenen listede 11’inci sırada bulunuyor. Güneye gelen turistler kuzeye gelenlerden çok daha fazla olduğu için Kıbrıs’ın popüler yerlerinde sadece güneydeki yerler öne çıkıyor. Maraş, bu açıdan listedeki tek istisna durumunda.

PROPAGANDA VE GEZİ

Güneydeki otellerde konaklayan ve Kapalı Maraş’ın ziyarete açık bölümünü gezmek isteyen turistler için günübirlik turlar düzenleniyor. Maraş büyük seyahat şirketlerinin kuzeye yönelik paket turlarında önemli bir yer tutuyor. Tripadvisor sitesindeki değerlendirmelerde ünlü Alman turizm şirketi TUI’nin adı sıklıkla geçiyor. Bu şirketin turlarından satın alan çok sayıda yabancı, otobüslerle Maraş’a götürülüyor. Yorumlardan, Rum olan şoför ve rehberlerin Maraş’ı kendi yaşanmışlıklarına ve bakış açılarına göre anlattıkları anlaşılıyor. Turlarda ayrıca “Maraş’ın yıkımına yol açan tarihsel sürecin anlatıldığı” filmler gösterildiği ifade ediliyor.

YORUMLAR DEĞİŞİK

Tripadvisor’de Maraş’a ilişkin binlerce gezgin değerlendirmesi yer alıyor. Yorumlarda “fantastik”, “ürkütücü”, “ilginç” ve “eşsiz” sözcükleri sıklıkla kullanılıyor. Plajın güzelliği neredeyse tüm yorumların ortak noktası. Konuya politik yaklaşarak, “Türk işgalinden” söz eden yorumlar da öne çıkıyor. Kuzeye pasaportla geçilmesi, kuzeyde ayrı araç sigortasına ihtiyaç duyulması, sınırı geçer geçmez internetsiz kalınması ve navigasyonun çalışmaması pek çok yorumda sözü edilen detaylar arasında yer alıyor. Bir yorumda “binalar boş ama iddia ettikleri gibi içeride mobilya kalmadığına göre yağmalanmış olmalı” ifadesi dikkat çekiyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu