EkonomiKıbrısManşet

Hayat pahalılanmaya devam ediyor

Son günlerde dövizin önlenemez yükselişi hayat pahalılığını da arttırdı. Gıdadan tutun da bir anda tüp gaza yapılan 21 liralık zam, geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşları zor durumda bırakıyor

GIYNIK ÖZEL

Son günlerde dövizin önlenemez yükselişi hayat pahalılığını da arttırdı. Gıdadan tutun da bir anda tüp gaza yapılan 21 liralık zam, geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşları zor durumda bırakıyor. Ülkede yaşanan  hükümet yokluğu , Bakanlar Kurulu’nda karar üretilememesi fiyatlardaki kontrolü de engelliyor. Bir gün önce alınan ürünü ertesi gün aynı fiyatta bulmak imkansızlaşırken, her ticari firmada uygulanan fiyat farkları bir yandan da pandemi etkileri  halkı depresyona itiyor.

Gıynık ekibi , sokağa çıktı ve fiyatların artmasıyla ilgili halkın nabzını tuttu. Kimileri “ ekmek aslanın ağzında değil midesinde artık “ derken hayat yüzde 50-60 pahalanmaya devam edecek diyen de vardı.

Zamlara ve dövizdeki yükselişe rağmen olumlu düşünen vatandaşlar da vardı. “ tembel insanlar şikayet eder, çalışana iş de var aş da “ diyene de rastladık.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu