EkonomiGenelKıbrısManşetSiyaset

“Hayat pahalılığını lütuf olarak vermeyin!”

MİNE İÇSEL

Asgari Ücret Masası’nda İşçi kesimini temsilen bulunan Ahmet Serdaroğlu, asgari ücrete yönelik yaptığı açıklamalarına, asgari ücretlinin geçim sıkıntısına dikkat çekerek başladı.

Yaşanan alım gücü sıkıntısının gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin sorunu olduğunu belirten Serdaroğlu, yapılması gerekenlerin sürekli olarak ertelenmesini eleştirdi.

Hayat pahalılığının zam artış oranı olarak konuşulmaması gerektiğinin altını çizen Serdaroğlu, hayat pahalılığının üzerindeki bir rakamı konuşmak için masada olduklarını belirtti. Hayat pahalılığı oranının mecbur verilecek bir rakam olduğunu, bunun üzerine bir de refah payı ekleneceğini belirten Serdaroğlu, masada refah payını konuşmak için bulunduklarını belirtti.

Bütün işletmelerin yaşanan döviz krizinde kendilerini zam yaparak koruduğunu söyleyen Serdaroğlu, vatandaşın kendini zamlara karşı koruyamadığını, bütün ödemelerini zamlı yaptığını ve asgari ücretlinin 6 aydır ödediğini şimdi alma zamanı olduğunu söyledi.

“Hayat pahalılığını lütuf olarak vermeyin” diye konuşan Hür-İş Federasyonu Başkanı; geçmiş kayıpların hayat pahalılığı oranı ile ödeneceğini, mal ve hizmetlere yapılan zam oranları ile zengin olan işverenlerin kazançlarını işçi ile paylaşma zamanı olduğunu belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu