EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Hayatı ucuzlatacak adımlar şart

Enflasyona böylesi bir konjonktürde çare bulacak yetimiz olmadığı için de elimizde var olanları değerlendirmek durumundayız

Pahalılığı durdurmadan insanların yaşam kalitesini yükseltmek mümkün değil.

Dün asgari ücreti gıdım gıdım artıranlar bugün bütün ürünlere zam koydu.

Haliyle verilen artış da bu zam furyasının içinde eriyip gitti! Kısacası sıfır sıfır elde var sıfır hali devam ediyor. Dolayısıyla burada yapılması gereken hayatı ucuzlatacak tedbirlerin hiç vakit kaybetmeden alınmasıdır. Ve elbette bu devleti yönetenlerin önceliği olmalıdır.

Malum ki belli bir para politikamız yok.

Haliyle enflasyonu dengede tutacak enstrümanlarımız da son derece kısıtlıdır.

Ve biliyoruz ki bir ülkedeki enflasyon oranı satın alma gücünü doğrudan etkilemektedir.

O halde en büyük sorunuz enflasyondur.

Enflasyona da böylesi bir konjonktürde  çare bulacak yetimiz olmadığı için de elimizde var olanları değerlendirmek durumundayız. İşte bu kapsamdan hareketle girdi maliyetlerinin belli bir süreliğine makul bir seviyeye çekilmesi orada tutulması ve piyasa denetimi ile işe başlanabilir.

Satın alma gücünü kabul edilir bir düzeyde tutmanın yollarını mutlak surette bulmalıdır ülkenin ekonomi politikasını belirleyemeyenler! Belki bu aşamada ithal ürünlerde belli  fonlar yine bir süreliğine askıya alınabilir. Temel gıda ürünlerini içine alan yelpaze insanlara rahat bir nefes aldıracak şekilde makul bir eder üzerinden fiyatlandırılabilir.

Ve elbette daha bunun gibi birçok gıda ürünü girdi maliyetleri gözden geçirilerek aşağıya çekilebilir. Bütün bunlar yapılabilir. Dolayısıyla piyasayı etkin tedbirlerle  bir şekilde ucuzlatmak mümkündür.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu