Diğer SporlarKıbrısManşetSpor

Haydi Buse Avrupa’yı inlet!

Bu sezon Avrupa’da katıldığı yarışlarda kürsüden inmeyen Kıbrıslı Türk atlet Buse Savaşkan, Türkiye Milli Takımı ile bu kez Polonya’da dün başlayan 3. Avrupa Oyunları’nda derece arayacak.

Bu sezon Avrupa’da katıldığı yarışlarda kürsüden inmeyen Kıbrıslı Türk atlet Buse Savaşkan, Türkiye Milli Takımı ile bu kez Polonya’da dün başlayan 3. Avrupa Oyunları’nda derece arayacak.

TÜRKİYE’NİN REKOR SAYIDAKİ KADROSUNDA 1 DE KIBRISLI TÜRK:
Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği tarafından 21 Haziran-2 Temmuz’da Polonya’da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları’nda Türkiye, rekor sayıda sporcuyla yer alıyor. 103’ü kadın, 90’ı erkek olmak üzere toplam 193 sporcu ile oyunlara katılan Türkiye’nin kadrosundaki 1 isim de Kıbrıslı Türk gururumuz Buse Savaşkan. Avrupa Oyunları’nda Türkiye’nin en çok sporcuyla temsil edileceği branş atletizm olacak. Milli atletimiz Buse Savaşkan da bunlardan biri olarak ülkemize gurur yaşatacak.

48 AVRUPA ÜLKESİNDEN 7 BİNDEN FAZLA SPORCU:
Tarihte ilk kez 2015 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan, daha sonra da 2019’da Belarus’un başkenti Minsk’te düzenlenen oyunlar, 4 yılda bir gerçekleşiyor. Merkezinin Krakow olacağı 3. Avrupa Oyunları, Polonya’da Malopolska bölgesini kapsayan toplam 13 şehirde düzenlenecek. Oyunlara 48 Avrupa ülkesinden 7 binden fazla sporcu katılım gösterecek.

RESMİ AÇILIŞ DÜN YAPILDI:
Oyunlarda atletizm ve plaj hentbolunda müsabakalar başlarken 3. Avrupa Oyunları’nın resmi açılışı da dün Krakow’daki Henryk Reyman Belediye Stadı’nda yapıldı. Açılış töreninde konserlerin yanı sıra çeşitli görsel şovlar da gerçekleştirildi. 3. Avrupa Oyunları, 2 Temmuz’da yine Henryk Reyman Belediye Stadı’nda gerçekleşecek kapanış töreniyle sona erecek.

BUSE, BU SEZON AVRUPA’DA PARLIYOR:
Bu sezon özellikle Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde katıldığı özel turnuvalarda elde ettiği derecelerle dikkat çeken Kıbrıslı Türk yüksek atlamacı Buse Savaşkan Türkiye Milli Takımı adına yarışacak. 2023 yılında Avrupa’da yer aldığı yarışmaların birçoğunda kürsüde yer alan Buse, 28 Ocak’ta Fransa’nın Hirson şehrinde düzenlenen yarışta 1.82’lik derecesi ile ikinci, 8 Şubat’ta aynı ülkenin Amiens şehrinde düzenlenen yarışta 1.85 ile birinci olma başarısı göstermişti. 21 Mayıs’ta Polonya’nın Bialystok şehrindeki ve 7 Haziran’da Finlandiya’nın Jyvaskyla şehrindeki yarışlarda 1.88’lik kariyerinin en iyi derecesini tekrarlayan Buse, birincilik kürsüsüne çıkmıştı. Buse son olarak 17 Haziran’da Berlin’de düzenlenen yarışmada 1.85’lik atlayışı ile üçüncü olma başarısı gösterdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu