GenelKıbrısManşet

Hayvan gübreli gergin eylem!

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin Cumhurbaşkanlığı ve SÜTEK eyleminde tutuklamalar oldu

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin Cumhurbaşkanlığı ve SÜTEK eyleminde tutuklamalar oldu

Naimoğlulları: Borç batağına batmış durumdayız. Eylemleri hazmedeceksiniz çünkü bu eylemler devam edecek

“GENEL RAHATSIZLIK VE UYGUNSUZ TAVIR”… Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin mali sorunlarına çözüm bulunmadığı için aldığı sert eylem kararı, dün kendini gösterdi. Eylem yapan üreticiler, Cumhurbaşkanlığı ve SÜTEK önüne gübre dökmeye çalıştı. Polisin sert tepki gösterdiği eylemlerde gübre dökmeye çaba harcayan 5 üretici ile Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları tutuklandı. Eylemcilerin 4’ü Cumhurbaşkanlığı önündeki eylemde, 2’si SÜTEK önünde tutuklanırken, tutuklama gerekçesi; “eylemlerde, gübre dökerek, genel rahatsızlık ve uygunsuz, tavır hareket suçları” olarak açıklandı. Hayvan üreticileri ve çiftçilerin yıllardan beridir ülkede en çok ses getiren eylemleri yaptıkları biliniyor.

DAVA OKUNUP SERBEST BIRAKILDILAR… Cumhurbaşkanlığı ve SÜTEK önünde polis ve eylemciler arasında yaşanan gerginlikte tutuklanan 6 kişi polis merkezine götürülürken, hayvan üreticisi eylemciler tutuklanan arkadaşları için bu kez de eylemin yönünü polise çevirdi. Lefkoşa Polis Müdürlüğü önüne toplanan eylemciler, sosyal medyadan tüm hayvan üreticilerinin Lefkoşa’da toplanması çağırısını yaptı. Gergin geçen saatler sonrasında “fışkı dökme” eylemi yapan üreticiler, polis tarafından okunan davanın ardından serbest bırakıldı.

EYLEMLER DEVAM EDECEK… Mustafa Naimoğulları, serbest bırakılmasının ardından açıklama yaparak eylemlerin devam edeceğini vurguladı. Naimoğulları, “Yaşananları hep birlikte gördük. Sanıyorlar ki üreticileri ve vatandaşları bu şekilde baskılarla susturabilecekler. Biz verdiğimiz ifadelerde şunu yazdık. Eylemler devam edecek. Bu bir başlangıç eylemidir, tepki eylemidir. Biz zaten yok olmaya başladık. Hayvancı da çiftçide bitmiş durumdadır. Ülkede kaos yaratılmaya çalışılmaktadır. Cumhurbaşkanı da kendi derdine düştü. Bu ülkede üretici hiçe sayılmaktadır. Ülkede ciddi bir otorite ve yönetim boşluğu var. Bu hükümet kurulacak, 3 gün sonra yine bozulacaktır. Hayvancılar, üreticiler kimi muhatap alacak? Borç batağına batmış durumdayız. Siz zamdan başka bir şey yapmadınız. Üreticinin sütünü bedava aldınız, peşkeş çektiniz. Küçükbaş hayvancıyı ödemediniz. Hayvancının yaptığı eylemleri hazmedeceksiniz çünkü bu eylemler devam edecek.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu