GenelKıbrısManşetToplum

Hayvan katili yakalandı

Kumyalı'da birçok köpek zehirlenerek öldürüldü. Güvenlik kameralarıyla tespit edilen olayın faili ise, Barolar Birliği ve Altın Patiler Derneği’nin baskılarıyla kısa sürede yakalandı

Kumyalı’da birçok köpek zehirlenerek öldürüldü. Güvenlik kameralarıyla tespit edilen olayın faili ise, Barolar Birliği ve Altın Patiler Derneği’nin baskılarıyla kısa sürede yakalandı.

“ARAÇTAN ATILAN ZEHİRLE ZEHİRLEDİLER”
Kumyalı’da yaşanan hayvan katliamı sonrası hayvan severler ayağa kalktı. Sessiz canların haklarını korumak ve onlara destek aramak adına faaliyetler yürüten Altın Patiler Derneği, katil zanlısının bulunması için büyük çaba harcadı. Kıbrıs Türk Barolar Birliği Hayvan Hakları Komitesi de, Kumyalı’da, köpeğin pickup araçtan atılan zehirle zehirlendiğini ve olay anına ilişkin görüntülerin bulunduğunu açıkladı. Hayvanların zehirlenerek öldürülmesinin Fasıl 154 Ceza Yasası ve Hayvan Refahı Yasası’na göre yasak olduğu anımsatılan açıklamada, ülkede her geçen gün bu tip suçlarda ciddi bir artış gözlemlendiğini ve bu tip suçların önlenmesi için caydırıcı ve etkin cezaların uygulanması gerektiğine vurgu yapıldı.

“ZİRAİ ARAÇ SATIŞLARI DENETLENMELİ”
Hayvan Hakları Komitesi’nde yapılan açıklamada ayrıca, zirai ilaç satışı ile ilgili uygulamaların gözden geçirilmesi ve denetlenmesinin elzem olduğuna vurgu yapıldı. Komite, söz konusu olayda suçun fail/faillerinin kullandıkları kabin araç kamera kayıtları ile tespit edilmiş olmasına rağmen, kolluk güçlerinin olay anına ilişkin kamera kayıtlarını emare olarak alabileceği halde, hala almadığını dile getirdi.

“BU OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”
“Tavrımız net, tahammülümüz sıfır” diyen Altın Patiler Derneği Asbaşkanı Ülkü Curcioğlu, hayvanların zehirlenerek öldürülmesinin gerek Fasıl 154 Ceza Yasası gerekse Hayvan Refahı Yasası’na göre yasak olduğuna işaret etti; yasaların uygulanmasını istediklerinin altını çizdi. Curcioğlu, ilgili yasaların düzenlenmesi ve ağır cezaların verilmesini talep ettiklerini söyledi. Olayın takipçisi olduklarını ve katil en ağır şekilde cezalandırılana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Curcioğlu, meydana gelen olayın peşini bırakmayacaklarını ifade etti. Polisin titiz bir çalışmayla suçluyu tespit etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Curcioğlu, “Kimse artık bir canın hayatını elinden alarak evine gidip uyumamalı” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu