GenelKıbrısManşet

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği bugün yeniden Tarım Bakanlığı’nda

DEVRİM DEMİR

Artan maliyetleri karşılayamama noktasına gelen, Tarım Bakanlığı tarafından çözüm üretilmeyen hayvancılar yeniden sokağa çıkmaya hazırlanıyor. Tarım Bakanlığında dün eylem planını açıklamak için toplanan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, eylem seçeneğini Başbakan Ünal Üstelin ekonomik paketi açıklamasından sonra değerlendireceklerini açıklamıştı.

Naimoğulları, birlik üyeleri ile bugün saat 13.00’de yeniden Tarım Bakanlığında toplanacak.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Başbakan tarafından bir ekonomik paket açıklanacağını, paketin tatminkâr olmaması halinde Birliğin eylem kararını açıklayacaklarını belirtmişti.

HAYVANCI PAKETTEN UMUTLU DEĞİL…

Hayvancının maliyetlerin artmasından dolayı her gün sıkıntı yaşadığını kaydeden Naimoğulları, balya ithalatı için Devletin 15 milyon TL teşvik öngördüğünü ancak TL’nin değer kaybından 15 Milyon TL’nin de arzu edilen rahatlatmayı getirmeyeceğini ifade etmişti.

Çiğ süt fiyatlarında ciddi bir iyileştirme umduklarını kaydeden Naimoğulları, ekonomik paketteki iyileştirmeler tatmin edici olmadığı takdirde eylem kararlarını hayata geçireceklerini, eylemlerinin süt vermemeyi de içerebileceğini belirterek, ekonomik paket hakkında da “umutlu değiliz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu