KıbrısManşetSiyasetToplum

Hayvancı, Tarım Bakanı’ndan ümidi kesti

Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş’tan sorunlarına çözüm bulamayan hayvan üreticileri, kısa bir süre önce Tarım Bakanlığı’ndan İçişleri Bakanlığı görevine atanan Dursun Oğuz’a sorunlarını aktardı

Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş’tan sorunlarına çözüm bulamayan hayvan üreticileri, kısa bir süre önce Tarım Bakanlığı’ndan İçişleri Bakanlığı görevine atanan Dursun Oğuz’a sorunlarını aktardı


OĞUZ: GEÇMİŞ DÖNEMDE SEKTÖRÜN SORUNLARINI ÇÖZMEYE ÇALIŞTIK
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları ve beraberindeki heyet, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’u ziyaret etti. Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ile gönül bağlarının olduğunu ve Tarım Bakanlığı döneminde çalışmaları el ele sürdürdüklerini söyledi. Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Oğuz, bu zorluğun artmamasını temenni etti. Geçmiş dönemlerde sektörün sorunlarını çözmeye çalıştıklarını ve bir nevi başarılı olduklarını kaydeden Oğuz, bundan sonraki süreçte üreticimizin yanında olmaya, desteklerimizi elimizdeki imkanlar dahilinde devam ettireceğiz” dedi.

“ÜLKENİN HER KARIŞ TOPRAĞINDA ÜRETİM YAPILMALI”
Tarımsal faaliyetin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Oğuz, “Ülkenin her karış toprağının üretilmesi, ekim yapılması gerekiyor. Bu çerçevede hükümet politikası olmak zorundadır. Bir gıdanın da ne kadar önemli olduğunu gördük. Onlar benim her zaman gönül dostum olmaya devam edecektir” dedi.

NAİMOĞLULARI: HÜKÜMET DE SORUMLULUK ALMALI
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, zaman zaman olumsuzlukların yaşandığını ancak yaşanılan sorunların sadece bakanlığın uhdesinde olmadığını, hükümetin de sorumluluğunun bulunduğunun altını çizdi. Bütçe imkanlarından kaynaklanan sıkıntılara da dikkat çeken Naimoğluları, yakın zamanda ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldıklarını ancak son iki aydır yem fiyatlarında ve sektörün genel ihtiyaçlarının fiyatlarında bir istikrar olduğunu kaydetti.

“TALEPLERİMİZE YANIT ALMAZSAK EYLEMLER GÜNDEMDE”
Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş’a da sorunlarını aktardıklarını ve sorunların çözümü noktasında gereken takibi yapacaklarını dile getiren Naimoğluları, talep ve beklentilerinin hayata geçmemesi halinde tepkilerini yine gündeme taşıyacaklarını söyledi. Önceliklerinin hayvancıların beklentilerinin olduğuna işaret eden Naimoğluları, beklentiyi aktarmak için İçişleri Bakanlığını ziyaret ettiklerini ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu