KıbrısManşet

Hayvancılar Birliği, Lefkoşa’da TEPKİ eylemi yaptı

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, tepki eylemlerine başlamak üzere birlik binasında toplandı. Hayvancılar Birliği Lefkoşa’da şok eylem başlattı.

CANLI AKTARIM- ELİF DÜLGER

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, tepki eylemlerine başlamak üzere birlik binasında toplandı. Hayvancılar Birliği Lefkoşa’da şok eylem başlattı.

Şok eylem yapma kararı alan birlik Cumhurbaşkanlığı önüne gübre dökmesinin ardından polislerle birlik üyeleri arasında arbede yaşandı. Arbede sonrasında Mustafa Naimoğulları olmak üzere 3 birlik üyesi Polis tarafından gözaltına alındı.

SÜTEK önüne dışkı dökmek isteyen eylemcilere Polis müdahale etti. Müdahale ardından SÜTEK’in kapılarını zorlayan hayvancılar, polis ile arbede yaşadı. Polisin, “durun yoksa tutuklama yapmak zorunda kalacağız” ikazı ile durmayan hayvancılar eylemlerine devam etti. Gübre döken bir eylemci ve SÜTEK’in kapısını zorlayan bir hayvancı tutuklandı.

Hayvancılar Birliği’nin bu eyleminde Başkan Naimoğulları ve 5 üye tutuklandı.

Ayrıca ‘Eskilerin dediği gibi hepiniz bokta gaynayasınız’ pankartı da hayvancılar tarafından Cumhurbaşkanlığı önünde açıldı

Hayvancılar ile polisin karşı karşıya kalmasının ardından polis hayvancıları uyardı. Gübreyi elline alan bir hayvancı bu bizim emeğimiz siz kravatlarınızla klima altında çalıyorsunuz ve kan ter içinde emek için koşturuyoruz.

Bugün ödenen 16-31 Mart 2022 devresinin küçükbaş ve büyükbaş çiğ süt bedellerinin %60’ının ödenmesine tepki gösteren hayvancılar, “%60 bize bir hakarettir” dedi.

Başka bir açıklama yapan başka bir hayvancı ise “Tarım Bakanlığı’na çağrı yapmıştık karkas fiyatından Türkiye fiyatına keselim Türkiye’ye göndereli demiştik ve buna rağzıydık. Bütün hayvanları keselim ve üretimi bitirelim. Yurtdışından alıp satsın bakalım hayvancı artık daha fazla mağdur olmak zorunda değil” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu