EkonomiGenelKıbrısManşet

Hayvancılık Dairesi 62 üreticiye hibe verildiğini duyurdu

Sıcak süt veren üreticilerin desteklenmesi ile soğuk zincire veya soğutulmuş süt üretimine geçişlerinin teşvik edilmesi kapsamında 62 üreticiye hibe verildi.

Hayvancılık Dairesi’nden yapılan açıklama şu şekilde;

Sıcak süt veren üreticilerin desteklenmesi ile soğuk zincire veya soğutulmuş süt üretimine geçişlerinin teşvik edilmesi kapsamında;

Tarım ve Doğal Kaynaklar bakanlığı Hayvancılık Dairesi Tarafından yürütülen Bakanlar Kurulunun E.S.(K-I)797-2021 sayı ve 21.06.2021 tarihli kararı uyarınca Sıcak Süt veren İşletmelere yönelik Soğutucu Depo ve/veya Sağım sistemi Alımının Desteklenmesi Projesi kapsamında 2021-2022 yılları arasında başvuru yapan ve başvurusu onaylanan 62 üreticiye toplamda 1.027.000 TL hibe bağlı bulundukları İlçe/ Köy Kooperatif merkez bankasına yatırılmıştır.

Hibe programı kapsamında hak sahibi oldukları belirlenen üreticilerimiz bağlı bulundukları köy/İlçe Kooperatiflerinden ödemelerini alabilirler.
Hibe programımız devam edecek olup sıcak süt veren işletmelerin Hayvancılık Dairesine başvurmaları ile desteklerden yararlanabilecektir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu