KıbrısManşetToplum

Hayvancılıkta büyük vurgun

işadamı kimliğine bürünerek, ülkemizdeki bir çiftlikte bulunan tüm damızlık inekleri satın alan şahsın vurguncu olduğu ortaya çıktı. 100 bin sterlin vurgun yapan şahsın çekleri tamamen karşılıksız çıktı.

Damızlık ineklerin ödemesini almaktan vazgeçip, ineklerini geri almanın ve en azından avukat masraflarını kurtarabilmenin peşine düşen çiftlik sahibinin edindiği bilgiler akıllara durgunluk verdi.

Vurguncu şahıs tarafından satın alınan 85 civarında hayvanın bir kısmının kasaplara satıldığı, yani kendi malı olmayan hayvanları başkasına satarak sahtekârlıkla para temin ettiği ve diğer kalan hayvanları ise kendine ait olmayan (parasını ödemediği) hayvanları sağarak, Tarım Bakanlığı Süt Kurumu’na günlük sattığı ve bu yolla da yaklaşık aylık 1 milyon TL gelir elde ederek, yine ayni şekilde sahtekarlıkla para temin ettiği tespit edildi.

Öte yandan mağdur edilen çiftlik sahipleri de Polis Genel Müdürlüğü ve mahkeme nezdinde avukatları aracılığıyla tüm yasal haklarını kullanmak için adım attı.

Hayvan üreticiliği sektörü arasında büyük yankı uyandıran bu vurgunun yasal sürecinin nasıl ilerleyeceği ve dolandırıcıların nasıl bir ceza alacağı merakla bekleniyor.

Gelişmeleri yakından takip edip GIYNIK Gazetesi olarak sizlerle paylaşacağız…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu