Diğer SporlarKıbrısManşetSporToplum

Hedef 2024 Paris Olimpiyatları

Yüksek atlamada Milli atlet Buse Savaşkan’ın 2024 Paris Olimpiyatları’na katılım süreci hız kazanıyor

BUSE’NİN PARİS SERÜVENİ PORTEKİZ’DE BAŞLIYOR:
Yüksek atlamada Milli atlet Buse Savaşkan’ın 2024 Paris Olimpiyatları’na katılım süreci hız kazanıyor. KKTC Atletizm Federasyonu’nun elit sporcuları destekleme adına ciddi girişimleri ve alınan desteklerin ardından Buse, Portekiz’de kampa girecek, uzun soluklu hazırlık dönemi ve yarış periyodu ile olimpiyat barajını geçmeye çalışacak. Bu sabah erken saatlerde adadan ayrılarak Portekiz’e giden Buse, Ukraynalı antrenör Gennadii Zuiev ile yoğun tempoya girecek ve 2-18 Ağustos 2024’te Paris’in ev sahipliği yapacağı olimpiyatlara katılabilmek için 30 Haziran’a kadar barajı geçmeye çalışacak.

“MEYVELERİ ALMAYA BAŞLADIK”
Konu ile ilgili olarak Atletizm Federasyonu tarafından Eziç Lefkoşa’da dün organize edilen basın toplantısında Buse ile ilgili gelişmeler, olimpiyat hazırlık kampı öncesi plan, program ve hedefler ile önümüzdeki süreçle ilgili yapılan planlama anlatıldı. Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı, göreve geldikleri ilk günden itibaren temasları ilk olarak dış temas şeklinde yaptıklarını, amaçlarının dışardaki sorunları çözüp çocuklara hedef göstermek olduğunu ve bunun meyvelerini almaya başladıklarını belirtti.

“DÜNYA SIRALAMASINDA 42’NCİ SIRADA”
Ferhat Sakallı: “Rol model bizim için çok önemli. Önce bir lider yaratılır, ardından diğer sporcular onu görerek o yoldan devam eder. Şimdiki liderimiz de Buse Savaşkan’dır. Bizleri geçen yıl gururlandırdı. Uluslararası yarışlarda puanlar toplandı. Dünya sıralamasında 42’nci sırada. Bu sırada olmak çok kolay değil. Dünyadaki 42 sporcunun bir tanesi yanımızda. Buse gibi sporcularımızın inşallah kıymetini bileceğiz.”

“NİYETİMİZ BUSE’Yİ OLİMPİYATLARDA GÖRMEK”
Ferhat Sakallı; “Buse geçen yıl yaptığı Balkan üçüncülüğü madalyasında 1.89 atladı. Bu yıl 1.97 barajını zorlayacak. Geçmesi durumunda direkt olimpiyatlarda yarışmaya hak kazanacak. Geçmemesi durumunda ilk 32 sporcu arasına yerleşmeye çalışarak kota arayacak. İnşallah bu kotayı yakalar ve ülkemizi olimpiyatlarda temsil eder. Bütün ülkenin sorumluluğunu alarak oraya gidecek. Niyetimiz Buse’yi olimpiyatlarda görmek. En büyük hayalimiz şehirlerimizin meydanlarına kurulacak dev ekranda Buse’yi izlemektir. İnşallah bu mutluluğu ve gururu bize yaşatır.”

“HER ZAMAN OLİMPİYATLARI HEDEFLEDİM”
Buse Savaşkan: “Olimpiyat en büyük hayalim. Her zaman olimpiyatları hedefledim. Öncesinde adım adım ilerlemek gerekir. Olimpiyat öncesi gideceğim yarışlar, alacağım başarılar ve tabi ki kotalar var. Olimpiyat barajına ulaşmasam bile en azından katılacağım yarışlarda geçeceğim barajlar ve alacağım puanlarla olimpiyatlara gitmek istiyorum. Gönül isterdi ki oraya gittiğimde orada ülke bayrağımla yarışıp ülkemi temsil edeyim. Bayrağımı görmelerini çok isterdim. Oraya gittiğim zaman zaten her zamanki gibi ülkemi temsil edeceğim. Bunun için de elimden gelen her şeyi yapacağım.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu