EkonomiKıbrısManşet

Hedef: Hesabını Bilen Kıbrıs

Bankalar Birliği ile Eğitim Bakanlığı arasında “Finansal Okur Yazarlık Eğitimleri” konusunda işbirliği protokolü imzalandı

Bankalar Birliği ile Eğitim Bakanlığı arasında “Finansal Okur Yazarlık Eğitimleri” konusunda işbirliği protokolü imzalandı

Özellikle gençlerin finansal okuryazarlık konusundaki farkındalık, bilinç ve yetkinliklerinin artırılması amaçlanıyor.

Bankalar Birliği Başkanı Önal: Yaşadığımız bu çevre içerisinde ‘finansal okuryazar’ olmak ayakta kalabilmek için şart.

PROTOKOL İMZALANDI… Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında “Finansal Okur Yazarlık Eğitimleri” düzenlenmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı. İmza töreninin açılış konuşmalarını, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bankalar Birliği Başkanı Olgun Önal yaptı. Çavuşoğlu ile Önal’ın imza koyduğu protokol ile özellikle gençlerin finansal okuryazarlık konusundaki farkındalık, bilinç ve yetkinliklerinin artırılması hedefleniyor. Bireylerin finansal hizmet ve ürünlere ilişkin bilgi sahibi olması, bu bilgileri kullanarak etkin kararlar alabilmesi “finansal okuryazarlık” olarak tanımlanıyor.

ÖNAL: AYAKTA KALMANIN TEK ŞARTI… Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği Başkanı Olgun Önal, günümüz finansal dünyasının çerçevesi ile ilgili bilgi vererek, çok ürün bulunduğunu, karmaşıklıklar yaşandığını, dolandırıcılığın yaygınlaştığını, kur ve faiz şoklarının görüldüğünü, kripto para kullanımının arttığını belirtti. “Finansal okuryazar olma ayakta kalmanın tek şartı” diyen Önal, protokol çerçevesinde verilecek eğitimlerle farkındalık ve finansal okuryazarlar yaratma hedefinde olduklarını kaydetti. Önal, bu çerçevede çocuklara yönelik seminer, konferans düzenleneceğini, bilgilendirici programlar yapacaklarını ifade etti.

TATAR: ÜLKENİN GELECEĞİNE KATKI… Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, finansal okuryazarlık eğitimlerinin erken yaşta başlamasının bilinçli bireyler yetişmesine önemli katkı yapacağını ve bunun da ülkenin geleceğine katkı sağlayacağını ayrıca kurumsal yapıyı güçlendireceğini belirtti. Tatar, finans konusunun hassas ve önemli bir konu olduğuna işaret ettiği konuşmasında, bu alanda alınacak eğitimlerin önemini vurguladı. Finans alanında yapılan olası bir yanlışın ciddi sonuçlar doğuracağını söyleyen Tatar, konuşmasında tahakkuk hesaplarının önemine değindi. “Bankalara gözümüz gibi bakmalıyız” diyen Tatar, tasarrufların bankaların sorumluluğunda bulunduğunu söyleyerek, özellikle kredilerin geri dönmesi noktasında sorumluluklarının büyük olduğunu belirtti.

ALIŞKANLIKLAR DEĞİŞMELİ… Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da ülkedeki alışkanlıkları değiştirip çağdaş seviyeye getirmek gerektiğini söyleyerek, ihtiyaçların çeşitlendiğini fakat gelirlerin sabit kaldığını belirtti. Geleceğe sağlıklı gidebilmenin önemli olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, eğitimlerin daha sağlıklı bir tüketim ortamı sağlayacağına inanç belirtti. Çavuşoğlu, hesabını bilen bir Kıbrıs yaratmak adına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu da hesabını bilmenin önemini vurguladığı konuşmada, bakanlığın yol haritası hakkında bilgi verdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu