EkonomiGenelKıbrısManşetSiyaset

Hedef Mayıs ayında karantinasız giriş

Turizm ve Çevre Bakanı fikri Ataoğlu katıldığı bir tv programında kapalı devre turizm ve evde karantina sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Kapalı devre turizmin belirlenen 5 otelle hayata geçirileceğini aktaran Ataoğlu, acente ve otellerden giriş- çıkışın olmaması yönünde taahhüt alınacağını söyledi.

3 günlük gelişlerde çift PCR şartı istendiğini ve elektronik bileklik kullanılacağını aktaran Ataoğlu, bin 700 bilekliğin turizme ayrıldığını söyledi ve “Gelecek olan yolcu sayısına göre bilekliği ayırıp geri kalanı ev karantinasına aktarmayı hedeflemiştik” dedi.

Kapalı devre turizmde çalışmaların henüz sonlanmadığını söyleyen Ataoğlu, acentelerden ülkeye üç günlüğüne gelen yolcuların taahhüdünde bulunmasını otellerde ise otel personeli ve misafirin çıkışının yapılmaması yönünde, otel güvenliklerinin ise içerden dışarı dışardan da içeri giriş çıkışı engellemesi taahhüdünde bulunmasını isteyeceklerini sözlerine ekledi.

‘Ne yazık ki otel personeli de çıkış yapamayacak’ diyen Ataoğlu, gelen yolcuların tarifeli seferle değil charter seferlerle geleceğini de ifade etti.

Ülkede hızla aşılanma yapılması gerektiğine de vurgu yapan Ataoğlu, şu anda nüfusun yüzde 10-15’inin aşılandığını ancak bağışıklığın kazanılması için yüzde 65’inin aşılanmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti ve “400 bin aşıya daha ihtiyacımız var. Türkiye bizden aşıyı sakınmıyor ancak aşıyı önce Türkiye elde etmeli ki ülkemize de gelebilsin, ülke nüfusunu hızlı bir şekilde aşılamamız gerekir” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu da göz önüne alan Ataoğlu, turizmin iç piyasaya yüksek katkılarda bulunabileceğini söyledi ve “Esas amacımız Mayıs ayında çift aşılı çift PCR’lı karantinasız serbest dolaşım nasıl getirebiliriz? Sağlık Üst Kurulu ile devamlı görüşüyoruz. Bugünkü sıkıntılar turizmin ve eğitimin olmayışından dolayıdır. Turizm bütçe açığının yüzde 55’ini kapatmaktaydı” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu