GenelKıbrısManşetSpor

Hedefe odaklandılar

KKTC Atıcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Skeet-Trap Gazimağusa Kupası ve Olimpik-Paralimpik Havalı Silahlar Ömer Kolozali Kupası müsabakaları rekorlarla tamamlandı.

“TRAP”TA ZAFER BOĞAZTEPE’NİN

Skeet-Trap Gazimağusa Kupası’nda skeet atışları 2-3 Ekim’de Doğancı poligonunda, trap atışları ise 9-10 Ekim’de Dr. Fazıl Küçük poligonunda gerçekleşti. Her iki branşta da ilk gün 75 ve ikinci gün 50 plak olmak üzere toplamda 125 hedefe atış yapıldı. 125 puan üzerinden yapılan değerlendirme sonucu final atışlarıyla dereceye girenler belirlendi. Trap atışlarında Büyük Erkekler A kategorisinde Ahmet Paralik, Büyük Erkekler B kategorisinde Raif Paşa ve Genç Erkekler kategorisinde Özkan Uzunsaf birinciliği alırken takımsal klasmanda şampiyonluk Boğaztepe Avcılık Atıcılık Birliği’nin oldu.

HAVALI SİLAHLARDA KKTC REKORLARI GELDİ

Olimpik-Paralimpik Havalı Silahlar Ömer Kolozali Kupası müsabakalarının da ilk etabı 2-3 Ekim’de Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Arena Spor Kompleksinde yapılırken müsabakalar 9-10 Ekim’de yapılan atışlarla tamamlandı. Olimpik Havalı Tabanca ve Tüfeklerin kullanıldığı müsabakada atıcı sporcular, sınırlı zaman içerisinde belirlenmiş atım sayısını ayakta duruş pozisyonunda 10 metre mesafede sabit duran daire puanlamalı kart hedeflere zamana karşı mücadele vererek atışlar yaparak birbirlerine çok yakın puanlar elde ettiler. Paralimpik Havalı Tüfek disiplinde Orkun Bozkurt ve Olimpik Havalı Tüfek disiplini yıldız kızlar (12-16 yaş) kategorisinde de Ela Benli KKTC Rekoru kırdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu