GenelKıbrısManşet

Helin hep 16 yaşında kalacak

Helin 16 yaşındaydı. 43 gün önce bir cani tarafından hunharca katledildi, hayalleri yarım kaldı. Kızının ölümü ile dünyası başına yıkılan gözü yaşlı anne kızının öldüğünü kabullenemiyor, adalet istiyor

“Bazı gazetelerde çıkan haberler beni ikinci kez öldürdü”

“Odası boş, sesi ile neşelendirdiği sokaklar şimdi sessiz, Hayalleri yarım kaldı”

DEVRİM DEMİR

HAYATININ BAHARINDAYDI…

Mağusa’nın yası 43 gün önce 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur’un katledilmesi ile başladı. Kaleiçi çocuğu olan Helin, çevresi tarafından çok sevilen, hayvanlara olan sevgisi ve yardımseverliği ile tanınan bir kız çocuğu olarak kazındı hafızalara. Hunharca bir cinayete kurban giden kız çocuğunun gözü yaşlı annesi Zişan Reessur Saltukhan, kızının ölümünü kabullenemedi. Yaşanan olayın ardından ilk kez GIYNIK Gazetesi’ne konuşan acılı anne, “Biliyorum kızım geri gelmeyecek ama adalet istiyorum” dedi.

ODASI BOŞ, NEŞELENDİRDİĞİ SOKAKLAR SESSİZ…

Mağusa Kaleiçi’nin sevilen yüzü olan Helin’in birçok hayali olduğunu ve hepsinin yarım kaldığını gözyaşları içinde anlattı annesi. Kızını kaybettiği günden bu yana evde kalmakta zorlandığını, onsuz bir hayatın çok zor olduğunu şu cümlelerle anlattı: “Allah kimseye evlat acısı vermesin. Odası boş, sesi ile neşelendirdiği sokaklar şimdi sessiz. İyi bir müzisyen olmak isterdi, Retro Grubu ile tanıştı, kendini geliştirmek istedi ama hepsi yarım kaldı. Her sabah telefonuma bakıyorum, ondan bir mesaj gelecek, kapı açılıp içeri girecek sanki.”

KIZIM İÇİN YAZILANLAR BENİ BİR KEZ DAHA ÖLDÜRDÜ” …

 Kız evladını kaybeden gözü yaşlı anne geride kalan 17 yaşındaki oğlu ile yeniden ayağa kalkmaya çalışıyor. Güney Kıbrıs’ta çalışarak hayatını idame ettiren anne Zişan Reessur Saltukhan, “Kızımın ölüm haberini öğrendiğimde çalışıyordum. Kızınız kayıp, gelin dediler, Kuzey’e geçince öğrendim ve inanmak istemedim. Helin’in kardeşi de acı olayı sosyal medyadan öğrendi. Bazı basın yayın organlarında bir sonraki gün çıkan haberler ise beni ikinci kez öldürdü. Morgun önünde kızımın otopsi raporunu beklerken, basında gördüğüm haberlere kahroldum” dedi.

“ADALET YERİNİ BULSUN SÜREÇ BİTSİN İSTİYORUM”…

Mağusa’nın yasının kızı ile başladığını ve kısa süre sonra yaşanan deprem felaketi ile Mağusa’nın karalara büründüğünü kaydeden acılı anne, “Mezarlığa gidiyorum kızımın etrafında hayatına doymamış onlarca masumunuz mezarı. Hangisine ağlayacağımı bilemiyorum. Soruşturmanın bir an önce tamamlanarak, dava sürecinin bitmesini adaletin yerini bulmasını istiyorum. Helin artık gelmeyecek ama bu süreç sonlansın istiyorum, kızımın hayallerini çalan nefesini kesen yaşıyor ama benim evladım bir daha konuşamayacak gelmeyecek, Helin hep 16 yaşında kalacak” sözlerini sarf ederken gözyaşlarını tutamadı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu