KıbrısManşetToplum

Helin’in cinayet davası sürerken, katil zanlısı Altundağ “Askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan 3 yıl hapse mahkum edildi

Zehie Helin Reessur’u öldürdükten sonra Güney Kıbrıs’a kaçan ve kısa bir süre sonra yakalanan Sefer Buğra Altundağ hakkındaki cinayet davası sürerken, “askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan 3 yıl hapse mahkum edildi.

İskele’nin Long Beach bölgesinde 25 Ocak 2023 tarihinde 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur’u vahşice öldürdükten sonra Güney Kıbrıs’a kaçan ancak kısa bir süre sonra yakalanarak, KKTC makamlarına teslim edilen Sefer Buğra Altundağ hakkındaki “askeri yasak bölgeyi ihlal” davası karara bağlandı.

Askeri Mahkeme’de yargılanan sanık, 3 yıl hapse mahkum edildi. Sanık hakkındaki cinayet davası ise sürüyor.

Fadıl Aksun’un başkanlığını yaptığı Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan heyetin verdiğini kararı Soytaç açıkladı.

Soytaç, sanığı işlediği iddia edilen başka bir suçla ilgili yürütülen soruşturmadan kaçmak için askeri yasak bölgeyi ihlal ettiğini, bu durumun suçun vahametini arttırdığını söyledi. Soytaç, sanığın KKTC polisine teslim edildikten sonra gönüllü ifade verip, Güney Kıbrıs’a nereden ve nasıl kaçtığını anlattığını kaydetti.

Yargıç Soytaç, askeri yasak bölgeyi ihlal suçlarının giderek, arttığını belirterek, güvenlik güçlerinin bu suçları önlemede yetersiz kaldığına vurgu yaptı. Soytaç, tüm olguları değerlendirdiklerini ifade ederek, sanığı, askeri yasak bölgeyi ihlal suçundan 3 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Cinayet, 25 Ocak 2023 tarihinde 01.55 ile 02.12 saatleri arasında Long Beach bölgesinde meydana gelmişti.

Bölgedeki bir şantiyede cansız bulunan Zehie Helin Reessur’un cinayete kurban gittiği ortaya çıkmıştı. Polis, kısa sürede katil zanlısının Sefer Buğra Altundağ olduğunu belirlemişti.

Yapılan araştırma sonucu, Sefer Buğra Altundağ’ın LM 560 plakalı araç içerisinde tartıştığı Zehie Helin Reessur’un başına keserle vurduğunu, daha sonra aracın bulunduğu yerden 100 metre ileride şantiye alanına götürerek, öldürdüğü tespit edilmişti.

Zanlı, Güney Kıbrıs’a kaçmış ve daha sonra KKTC makamlarına iade edilmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu