GenelKıbrısManşet

Hem yargılanmaktan, hem basından kaçıyor

Her duruşmada basından köşe bucak kaçan Katip Demir, basını engellemek için bu kez de oğlunu devreye koydu. Demir’in oğlu dün basın mensuplarının fotoğraf çekmesini engelledi ve muhabirimizin kafeteryadan çıkmasına engel oldu

Babası aracına binip uzaklaşana kadar muhabirimizi ‘Görevinden men eden’ Mehmet Demir aleyhinde soruşturma başlatıldı

Yıllardır çeşitli bahanelerle yargıyı oyalayan Katip Demir, avukatı rahatsızlandığı gerekçesi ile dün bir kez daha davasını ‘İtham’ için 7 Nisan tarihine erteletti

DEVRİM DEMİR

ÇEŞİTLİ BAHANELERLE YARGIYI OYALIYOR…

Yıllardır çeşitli bahanelerle yargı sürecini erteleyen Yeniboğaziçi Belediyesi Başkanı Kâtip Demir, her duruşmada olduğu gibi dün de basınla mahkeme koridorlarında köşe kapmaca oynadı. Mağusa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen davada Ağır Ceza’ya havale edilmesi beklenen Demir’in yakınları da basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için olmadık yöntemlere başvurdu. Avukatı rahatsızlandığı gerekçesi ile dün bir kez daha davasını ‘İtham’ için 7 Nisan tarihine erteleten, Demir’in oğlu muhabirimizin görüntü almasını engellemek için mahkemenin kafeterya bölümünün kapılarını kapatarak dışarı çıkmasına izin vermedi. Yeniboğaziçi Belediyesi Başkanı Kâtip Demir, tüm bu olaylar yaşanırken koşarak bindiği aracı ile mahkemeden uzaklaştı.

MEHMET DEMİR, POLİSE ŞİKAYET EDİLDİ…

Katip Demir’in yakınlarının dün mahkeme koridorlarında sergilediği uygunsuz tavır, tepkiye neden oldu. Davanın görüşüleceği salonunun kapısını kapatmaya çalışan yakınları, davayı takip etmek için bekleyen basın mensuplarını da polise şikâyet ederek engellemeye çalıştı. Babası Katip Demir’in görüntülenmesine izin vermeyen ve muhabirimizin kafeteryadan çıkışını engelleyen Mehmet Demir, Mağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube’ye şikâyet edildi. Babası aracına binip uzaklaşana kadar muhabirimizi ‘Görevinden men eden’ Mehmet Demir aleyhinde gerekli soruşturmanın başlatıldığı da öğrenildi.

KULLANDIĞI KAPI İÇİN TEDBİR ALINACAK…

Yeniboğaziçi Belediyesi Başkanı Katip Demir, her seferinde Mağusa Kaza Mahkemesi’nin kör noktalarını kullanıyor. Vatandaşın kullanmaması gereken ve sadece görevlilerin kullanımına açık olan giriş noktalarından mahkemeye giren Demir’in bu girişleri kullanmaması için kapılarda gerekli tedbirin alınacağı öğrenildi. 2020 yılında; ‘Kamu Görevlisinin Menfaat Amacı ile Görevini Kötüye Kullanması’, ‘Kamu Görevlisinin Hukuk Dışı Yalan veya Sahte Evrak Beyanname veya Rapor Düzenlemesi’ suçlarından tutuklanarak mahkemeye çıkarılan ve tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılan Demir’in davası 4,5 yıldır sonuçlandırılmadı.

TUTUKLU YARGILANMASI BEKLENİYOR…

4,5 yıldır ‘avukat marifetiyle’ yargılanmaktan kaçan, sürekli davası ertelendiği ve yargılanıp kendisini aklayamadığı ya da hüküm giymediği için, 25 Aralık yerel seçimlerinde yeniden aday olup belediye başkanı seçilen Demir’in artık kaçacak yeri kalmadı. Davanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesinin ardından, duruşma süreci boyunca Katip Demir, tutuklu yargılanmak üzere Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesi bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu