GenelKıbrısManşet

Emek Platformu Çalışma Bakan’ına çağrıda bulundu 

Emek Platformu’ndan yapılan basın açıklamasında, önümüzde ki 8-10 günlük dönem içinde sıcaklığın 45 dereceleri bulacağı, klimaların bile yetersiz kalacağı vurgusu yapılırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yetersiz denetleme sonucu işverenlerin emekçileri, sıcak havalarda dışarıda çalıştırmaya devam ettiği aktarıldı. 

Yapılan basın açıklamada, Emek Platformu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na, bu sıcak günlerde özel sektör çalışanlarının dışarıda çalıştırılmasının yasaklanması talebinde bulundu. 

Açıklamanın devamında, ne kadar düzgün kararlar alınsa da, özel sektörde sendikalaşma olmadan yapılacak hiçbir denetlemenin doğru düzgün uygulanmayacağı vurgusu yapılırken, sendikaların devletin yapamayacağı denetim görevini yerine getirerek emekçilerin mağdur edilmesinin önüne geçeceğini belirtildi.  

Emek Platformu’ndan yapılan basın açıklamasının tamamı şu şekilde: 

“Yapılan meteorolojik tahminlere göre hava sıcaklıkları önümüzdeki 8-10 günlük dönem içinde 45 dereceleri bulacak. Güneşin altında hissedilecek sıcaklığı varın siz tahmin edin. Klimaların bile yetersiz kalacağı bu sıcaklarda emekçilerin dışarıda çalıştırılacak olmaları kabul edilemez. Geçtiğimiz yıllarda çalışma bakanları bu gibi sıcak havalarda dışarıda çalışmayı yasaklayıcı kararlar almış ancak yetersiz denetleme sonucunda işverenler emekçileri çalıştırmaya devam etmişlerdir. “Çiçeği burnunda” çalışma bakanından talebimiz bu sıcak günlerde özel sektörde dışarıda çalıştırılmanın yasaklanması yanında denetimlerin de düzgün yapılarak emekçilerin mağdur edilmesinin önüne geçilmesidir. Ancak belirtmek isteriz ki, ne kadar düzgün kararlar alınsa da, ne kadar denetleme yapılsa da, özel sektörde sendikalaşma olmadan yapılacak hiçbir düzenleme doğru düzgün uygulanamayacaktır. Sendikalar devletin yapamayacağı denetim görevini yaparak emekçilerin mağdur edilmesinin önüne geçecektir.”
Emek Platformu 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu