KıbrısManşetToplum

Hemşireler ve Ebeler Sendikası’ndan “Şiddet varsa, hizmet yoktur” eylemi

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası açıklamada bulunarak, 09.00-13.00 saatleri arasında ada genelinde grev kararı aldıklarını duyurdu

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası açıklamada bulunarak, 09.00-13.00 saatleri arasında ada genelinde grev kararı aldıklarını duyurdu. Sendika grevin yataklı tedavi kurumları dairesine bağlı acil servisler, diyaliz servisleri, yoğun bakımlar ve acil ameliyatlar haricinde tüm birimlerde ve Temel sağlık hizmetleri dairesine bağlı sağlık merkezlerinde 112 ambulans hizmetleri hariç tüm sağlık ocakları ve sağlık merkezlerinde hizmet verilmeyeceğini açıkladı.

Bildirinin tamamı:

“Tüm halkımıza duyurulur;

Uzun zamandır sağlıkta artan şiddet olayları kamuoyunun ve hepimizin malumudur. Geçtiğimiz haftalarda ambulansta görevi başında bulunan sağlık çalışanı hemşirelerinin darp edilmesinin ardından, en son olarak dün bir sağlık çalışanı doktorun bıçaklanmasıyla bardağı taşırmıştır. Sendikalarımız 08.05.2023 pazartesi günü (yarın) sabah 09.00-13.00 saatleri arasında ada genelinde grev kararı almıştır.

Grevimiz yataklı tedavi kurumları dairesine bağlı acil servisler,diyaliz servisleri, yoğun bakımlar ve acil ameliyatlar haricinde tüm birimlerde ve Temel sağlık hizmetleri dairesine bağlı sağlık merkezlerinde 112 ambulans hizmetleri hariç tüm sağlık ocakları ve sağlık merkezlerinde hizmetler verilmeyecektir.

Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına sağlık bakanlığını bilgilendirir ve gerekli tedbirleri almaya davet ederiz.

“Şiddet varsa, hizmet yoktur” sloganıyla artan şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla eylemimize katkı koymak isteyen tüm halkımız ve sivil toplum örgütlerini yarın saat 11 de meclis önüne davet ediyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu