Diğer SporlarKıbrısManşetSpor

Hentbola sahip çıkan yok!

Salon sporlarının önemli branşlarından hentbolda, federasyon başkansız kaldı...

 Salon sporlarının önemli branşlarından hentbolda, federasyon başkansız kaldı…

HENTBOLDA İKİNCİ KEZ BAŞKAN ADAYI ÇIKMADI:
KKTC Hentbol Federasyonu’nda beş yıldır başkanlık görevini sürdüren Bahadır Ayhan’ın görevden ayrılma kararı sonrasında yeni başkanın seçilmesi için çağrılan olağanüstü genel kurul, ilk olarak 15 Ağustos’ta federasyon lokalinde toplanmış, faaliyet ve mali raporlar oybirliği ile onaylanmıştı. Başkan adayı çıkmadığı için ise 10 gün sonraya ertelenen ve bugün yapılacak olan genel kurul öncesinde yine başkan adayı çıkmadı. Tüzük gereği adayların 72 saat önceden federasyona yazılı başvuru yapmaları gerekirken herhangi bir başvurunun yapılmadığı öğrenildi. Başkan adayının olmayacağı genel kurul bugün federasyon lokalinde saat 18.30’da başlayacak.

BAŞARILARA RAĞMEN SAHİPSİZ KALMASI CAMİAYI ÜZÜYOR:
Son dönemlerde önemli gelişmeler ve sportif başarılar yaşanmasına rağmen hentbolda başkan adayının çıkmaması oldukça dikkat çekiyor. Gerek okul sporlarında gerekse de hem bireysel hem de kulüpsel bazda yurt dışı başarıları yaşanan hentbolun sahipsiz kalması camiayı üzüyor.

OKUL SPORLARI BAŞARISI VE TÜRKİYE MİLLİ TAKIM KAMPI:
Okul sporlarında bu yıl Hala Sultan İlahiyat Koleji Yıldız Erkek Takımı Türkiye dördüncüsü olarak büyük bir başarıya imza atarken aynı zamanda liglerde de UKÜ takımında yer alan antrenör Bahir Arnal ile birlikte 4 oyuncu Türkiye U15 Milli Takım kampına davet edildiler kampta yer aldılar. Ancak federasyonda ise başkan adayı çıkmaması gençleri gelecekleri için kara kara düşündürüyor.

BUNCA BAŞARIYA VE TAMASA RAĞMEN, CAMİADA SORUN VAR:
Öte yandan yine UKÜ kız takımı oyuncularından Nisan Atay da İzmir’de düzenlenen U17 Avrupa Plaj Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı adına forma giyerek en skorer oyuncu olmuştu. Bunların dışında takımsal olarak da GG ve milli takımlar gibi yurt dışında önemli turnuvalara katılan diğer ekipleirmiz birçok başarı elde ederek temaslar gerçekleştirmişken hentbolun bu duruma düşmesi camiada sorunlar olduğunu ortaya koyuyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu