GenelKıbrısManşetSpor

Hep aynı nakarat

Ne bir belge, ne bir plaket, ne bir ödül yok... kuru kuru tebrik, hatıra fotoğrafı çektirme, kamuoyuna spor ve sporcunun yanında olduğu imajı ve bu güne kadar tutulduğu görülmemiş sözler... bu kez de spordan sorumlu bakan Erhan Arıklı “ödül” ve “havuz” sözü verdi. bekleyip göreceğiz. sözler tutulmazsa hatırlatacağız.

DEĞİŞMEYEN DÖNGÜ

Uzun yıllardır gerek bireysel gerekse de takımsal bazda kendi çabalarıyla elde edilen başarılar sonucu sporcular, antrenörler ve federasyonlar her daim devlet yetkilileri tarafından ayaklarına çağrılır. Adına kabul denen bu ziyaretlerde başarılar sadece sözlü olarak tebrik edilir, ne bir belge, ne bir plaket, ne de bir ödül verilmez. Bu ziyaretlerde sadece bugüne kadar tutulduğu görülmemiş sözler verilir, hayaller satılır. Ziyaret sonunda da hep birlikte fotoğraf çekilerek, spor ve sporcunun yanındaymış gibi kamuoyuna haberler servis edilir manşetlere çıkılır, sporun ve sporcuların önemsendiği yutturulmaya çalışılır. Bu döngü hiçbir zaman değişmese de sporcular, antrenörler, federasyonlar ne yazık ki her seferinde bir umut için aynı oyuna gelerek yine yetkililerin ayağına gider ve sonunda pişmanlık yaşar.

SPORCULAR NASIL BAŞARDIKLARINI SÖYLEDİ

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye Bireysel Yüzme Şampiyonası’nda yeni rekorlara imza atan Kuzey Kıbrıs Su Sporları Federasyonu karmasındaki yüzücülerimiz, antrenörleri ve federasyon başkanı, spordan da sorumlu olan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı tarafından kabul edildi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre sporcular ve eğitmenleri, Arıklı’ya yetersiz durumlarda çalıştıklarını buna rağmen pes etmeyip başarılarının üzerine başarı kattıklarını söyledi.

ERHAN ARIKLI ÖDÜL VE HAVUZ SÖZÜ VERDİ

Arıklı konuşmasında “En büyük arzumuz Türkiye’de yarışabilecek sporcularımız olması ki daha motive olabilelim. Halkın psikolojik olarak ambargo fobisi yavaş yavaş ortadan kalkmalı. Gençlerimiz müsabakalara katılırken daha iyiye ulaşmak için yarışır ve sürekli derecesini yükseltmeye çalışır. Günün sonunda da daha iyi bir platformda yarışmak ister. Ülkede kalırsak ve bu şekilde yaşamaya devam edersek gençlerin motive olması mümkün değil. Başarılı sporcularımızı daha iyi motive edebilmek adına da özellikle rekortmen sporcularımız için ödüllendirme yapılacaktır bunun için tüm çalışmalarımız yapılmıştır. Ayrıca önümüzdeki yıl Metehan’a 50 metre uzunluğunda olimpik havuz yapacağız.” dedi

HAVUZ PROJESİ ASLINDA BÜYÜKELÇİLİĞİN

GIYNIK Spor’un yaptığı araştırmaya göre zaten TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin Alayköy-Yenikent çevre yolu bölgesinde olimpik bir havuz yapma konusunda çalışma başlattığı, kaynağının yaratıldığı ve projenin hayat geçmesiyle yaklaşık 8 ayda da tamamlanacağı bilgisi öğrenildi. Konuyla ilgili Türkiye’den ülkemize gelen bir keşif-proje heyeti de bugünlerde bu çalışmalarla ilgili yerinde incelemelere başladı. Buradan hareketle bakan Erhan Arıklı’nın kendilerinin yapacakları diye bahsettiği olimpik havuz konusunun aslında TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin hayata geçirmeyi düşündüğü proje olduğu düşünülüyor.

SÖZLER TUTULMAZSA HATIRLATACAĞIZ

Ülkemizde başarılı sporcuların kanayan yarası olan “ödüllendirme” ve özelde yüzme genel de ise ülkemizde büyük bir eksiklik olan olimpik yüzme havuzu konusunda verilen bu sözlerin her zaman olduğu gibi yine tutulup tutulmayacağı merakla bekleniyor. Bakan Erhan Arıklı’nın bu konularda ne kadar gerçekçi ve ciddi olduğu ilerleyen süreçte görülecek ve bu sözlerin yerine getirilmemesi durumunda ise hatırlatma yapılacaktır.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu