KıbrısManşetYaşam

Hep fasa, fiso

Sosyal medyada geçirdiğiniz zamanı azaltın. Bu sürede, sosyal medya üzerinden iletişim kurduğunuz arkadaşlarınızla yüz yüze görüşün. Olumsuzlukları nötrleştirin. Karamsar olmak gerçekçi olmaya daha yakın olsa da, olumsuzluklara da iyi yanından bakmaya çalışın

Hâlihazırda Kermiya Sancaktar Kale Bey Parkı’nda Çiğdem’le her gece bir saat yürüyoruz. Stres kırığımız müsâde ettiği dozda az koşu, az yürüyüş işlerimiz devam çok şükür. Önceleri havalar soğuktu ya; Yok yağmur, yok çamur, yok ıslak, yok “Vaktim yok” merkezli dostlardan bir haberdik. Eskiler “Ağustosun yarısı yaz, yarısı kış” derler ya, artık bir hükmü kalmamış ki bu yaz mevsimi ortalama bir ay önüne uzamış bildik.

Neyse, hâl böyle olunca da ülkemizde de yoğunlukla kadınlar matinesi şeklinde grup yürüyüşleri giderek arttı. Bu esnada da ‘Kimisinin derdi yemeği suya bastıramadım, kimisinin komşunu kaz görülen tavuğu, kimisinin kocası, kimisinin çocuğu, kimisinin ekonomik krizi, yoğunlukla da fazla kiloları’ filan gırla sohbetler berdevam etmekte. Bunlarla birlikte “Ay şu beş-altı kiloyu bir versem. Su içsem yarıyor” evresi her zaman çok revaçta. Hâlbuki gerçekten su içilse yarayacak ama nerde? Su, önemli bir yağ atıcı (yağ yakıcı değil). Ya diğer besin öğelerine ne demeli? Kış mevsimi boyunca hep Karınca ve Ağustos Böceği Masalı misâli yan gelip yattık ya, şimdilerde de abuk mucize internet diyetleri peşinden koşuyoruz. Orhan Veli’nin de dediği gibi; “Hepsi fasa, fiso”. Mâlum, Yeni nesil hanımefendilerin/erkeklerin hayali kas yoğunluklu bir sıfır beden, hem de Hollywood cinsinden. Ya bedel? Bedel ödeyen çok az kuvvetle ihtimâl.

Pazartesi başlayan ve bir türlü sürdürülemeyen beslenme tarzı artık gerilerde kaldı. Ne zaman mı başlayalım? Hemen şimdi. Önümüzdeki yaz mevsimi için mi? Asla. Uzun, sağlıklı ve estetik yönden güçlü bir beden için ya çamaşır ipi muamelesi yaptığımız koşu bandını aktifleştirin, ya da doğayla barışın.

Sosyal medyada geçirdiğiniz zamanı azaltın. Bu sürede, sosyal medya üzerinden iletişim kurduğunuz arkadaşlarınızla yüz yüze görüşün. Olumsuzlukları nötrleştirin. Karamsar olmak gerçekçi olmaya daha yakın olsa da, olumsuzluklara da iyi yanından bakmaya çalışın. Haa, profesyonel bir fitness danışmanı ve diyetisyen yoksa geberme evresi yakındır değerli okuyucum. Kendimize önem vermekte fayda var zira başak hayat yok. Ötesi mi? Ötesi hep fasa fiso.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu