KıbrısManşetToplum

“Her bakanlık ayrı bir cumhuriyet değil”

Güzelyurt’ta baba mesleği olan otobüs işletmeciliği yapan Ali Kali Tayareci ‘T’ izinleri ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı’na ateş püskürdü:

Güzelyurt’ta baba mesleği olan otobüs işletmeciliği yapan Ali Kali Tayareci ‘T’ izinleri ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı’na ateş püskürdü:

DEVRİM DEMİR

“T İZNİNİ DEVLETTEN DEĞİL ŞAHISTAN SATIN ALDIK”
Güzelyurt bölgesinde 1975 yılından bu yana baba mesleği olan otobüs işletmeciliğini yapan Ali Kali Tayareci bakanlık tarafından sorumsuzca verilen ‘T’ izinlerine ateş püskürdü. Zamanında ‘T’ iznini devletten değil, şahıslardan birebir satın alarak ekmek paralarını yıllardır bu şekilde kazandıklarını ifade eden Tayareci, Eğitim Bakanlığı’nın verdiği yol tarifeleri ve ödemelerinin uygun olduğunu, ödemelerinin düzenli bir şekilde çıktığını söyledi. Yapılan siyasi yatırımların çok yanlış bir strateji olduğunu kaydeden Tayareci, “Ulaştırma bakanı bir ekmeği on parçaya bölüp birçok insana imkân tanıyacağı yerde, bir ekmeği bütün olarak tek bir insana verme gayretinde. Birçok sorunumuz olmasını bilmelerine rağmen ekmek kazanç kapımızı kısıtlamaya çalışıyor” dedi.

GÜZELYURTLU TAŞIMACILAR AYAKLANIYOR
Verilen ‘T’ izinlerinin yasallaşması ile ilgili  alınan kararlarda gerekirse tüm bakanlıklar tarafından incelenmesi gerektiğini kaydeden Tayareci, Ulaştırma Bakanlığı tarafından ‘T’ izninin Güzelyurt’ta büyük bir şirkete verildiğini söyledi. Lefke’den Güzelyurt bölgesine kadar öğrenci taşımacılığı izni verildiğini belirten Tayareci, bölgede ciddi bir rahatsızlık oluştuğunu kaydetti. Verilen bu iznin devlet yetkilileri tarafından incelenmesi gerektiğini ve izinlerin iptal edilmesini istediklerini kaydeden Tayareci, verilen izinlerde başlangıç noktasında Güzelyurt Belediye hudutları yazdığını ve polisin de yetki alanında olmadığını vurguladı. Bu gibi izinlerle ilgili, tek bakanlığın çalışmaması gerektiğini kaydeden Ali Kali Tayareci, “Bu özel şirkete verilen izinleri kesinlikle kabul etmiyoruz, gerekirse eyleme gideceğiz” şeklinde konuştu.

“EKMEĞİMİZLE OYNUYORLAR”
Baba mesleğini yürüten ve evine sadece otobüs taşımacılığından ekmek götürdüğünü ifade eden Tayareci, “Bu ülkede her bakanlık ayrı bir cumhuriyet değildir” dedi. Tayareci, bakanlıkların, “başına buyruk” kararlar alarak halka çok büyük zarar verdiklerini kaydetti. Verilen izin kağıtlarında Güzelyurt Belediye hudutları yazısının kaldırılması gerektiğine vurgu yapan Ali Kali Tayareci, Güzelyurt bölgesindeki büyük şirketin bu yazı ile tüm taşımacıların ekmeği ile oynadığını söyledi. Gereken tedbirin alınmaması halinde Ulaştırma Bakanlığı önünde eylem yapacaklarını söyleyen Tayareci, bakanlığı uyardı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu