Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
ÇevreKıbrısManşet

Her Daim Doğa Dostları Başkanı Şentuğ plastik atıkların sahillerde yarattığı kirlilikle ilgili uyarılarda bulundu

Her Daim Doğa Dostları Başkanı Yusuf Yüksel Şentuğ, plastik atıkların ve çöplerin deniz ve kıyı ekosistemlerini, biyoçeşitliliği ve kaplumbağaların yumurtlama alanlarını olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Her Daim Doğa Dostları Başkanı Yusuf Yüksel Şentuğ, plastik atıkların ve çöplerin deniz ve kıyı ekosistemlerini, biyoçeşitliliği ve kaplumbağaların yumurtlama alanlarını olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

Yazılı açıklama yapan Şentuğ, Gazimağusa’da sahilde düzenledikleri gözlem yürüyüşünün ardından çevre kirliliği konusundaki tespitlerini ve alınması gereken önlemleri değerlendirdi.

Sahillere atılan plastik ve çöplerin, deniz canlılarının beslenmesini zorlaştırabileceğini, atıkların, sahil ekosistemlerindeki dengeleri bozabileceğini, habitat kaybına ve biyoçeşitlilik azalmasına neden olabileceğini kaydeden Şentuğ, kıyı ekosistemlerindeki plastik kirliliğinin, bitki örtüsünü ve balık popülasyonlarını etkileyebileceğini belirtti. Plajlarda biriken plastik ve diğer çöplerin, kaplumbağaların yumurtlama alanlarını engelleyebileceğini, yumurtalara zarar verebileceğini dile getiren Şentuğ, yavru kaplumbağaların denize ulaşmasını zorlaştırabileceğini kaydetti.

“Plastik kullanımı azaltılmalı.. Geri dönüşüm teşvik edilmeli”

Şentuğ, toplumda plastik kullanımının azaltılması ve çöplerin doğru şekilde atılması konusunda farkındalık yaratılmasının önemine vurgu yaptı. Sahillerde düzenli temizlik kampanyaları yapılması ve atık yönetimi sistemlerinin güçlendirilmesi gerektiğini belirten Şentuğ, plajların ve denizlerin korunması için yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve işletmeler arasında işbirliği ve ortak projeler geliştirilmesinin önemli olduğunu kaydetti. Şentuğ, plastiğin azaltılması ve geri dönüşümü teşvik eden politikalar ve uygulamaların benimsenmesi gerektiğini ifade etti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu