KıbrısManşet

Her gelen haberle daha da karanlık hale gelen bir gün yaşadık…

Ölüm, dün adeta Kuzey Kıbrıs’ın üzerine çöktü.

 Bir gün içerisinde ardı ardına gelen ölüm haberleri büyük bir şok etkisi ve üzüntüye neden oldu. Ülkemiz dün yitirdiği canlar için ağladı


BİR GÜNDE 6 KAYIP… Kuzey Kıbrıs dün ardı ardına gelen acı haberlerle sarsıldı.  Cumartesi gününe, günün ilk saatlerinde Ozanköy’de meydana gelen feci kazada hayatını kaybeden 52 yaşındaki Ali Rıza Avukat’ın üzücü ölüm haberiyle başladık. Ardından 17 yaşındaki Sıla Karaca’nın ölüm haberi üzüntü yaratırken, uzun zamandır kanser tedavisi gören 11 yaşındaki Nefes Demirpençe’nin hayatını kaybettiği haberi tüm ülkeyi yasa boğdu. İş ve siyaset dünyasının sevilen simalarından 79 yaşındaki Erdal Andız’ın ölüm haberinden kısa bir süre sonra gelen, ülkemizin tanınmış akademisyenlerinden 63 yaşındaki Doç Dr. Zeki Beşiktepeli’nin beklenmedik ölüm haberi ise sevenlerini yasa boğdu. Günün son acı haberi ise Kıbrıs’ta Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden biri olan Ertan Galip’in kaybı oldu.

TRAFİĞE YİNE CAN VERDİK… Dün Saat 03.40 sıralarında Zeyko Yağ Fabrikası yakınlarında yönetimindeki HZ 430 plakalı pickup araçla güney istikametine doğru seyir halinde olan Ali Rıza Avukat, dikkatsizliği sonucunda aracının direksiyon hâkimiyetini kaybederek yoldan çıkıp 3,5 metre derinliğindeki dere yatağana yuvarlandı. Kaza neticesinde, araç sürücüsü Ali Rıza avukat olay yerinde yaşamını yitirdi.

EVİNDE RAHATSIZLANDI… Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa’da kalmakta olduğu ikametgâh içerisinde rahatsızlanarak yaşamını yitiren 17 yaşındaki Sıla Karaca’nın yapılan otopsisinde, ölüm sebebinin “beyin felci ve Solunum yetmezliği” sonucu olduğu tespit edildi.

NEFES’İN ACISI YÜREKLERİ DAĞLADI… 5 yaşından itibaren nörolastom tümörüyle mücadele eden ve uzun yıllar hastalığa karşı direnen Nefes Demirpençe hayatını kaybetti. Nefes için ülkedeki pek çok kurum kök hücre nakli ve immuneterapi süreçlerine destek için yardım kampanyaları düzenlemiş, dayanışma göstermişti. Nefes’in bugün saat 12.00’de İsmail Safa Camii de kılınacak cenaze namazından sonra defnedileceği açıklandı.

ANDIZ BUGÜN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK… İş ve siyaset dünyasının tanınmış isimlerinden, Casinocular Birliği eski başkanlarından Erdal Andız hayata gözlerini yumdu.1943 doğumlu Erdal Andız, İngiliz Okulu’nun ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden mezun olmuştu. Andız’ın bugün öğle namazının ardından İsmail Safa Camii de kılınacak cenaze namazından sonra defnedileceği açıklandı.

BEŞİKTEPELİ’NİN ZAMANSIZ KAYBI ÜZÜNTÜ YARATTI… Ülkemizin tanınmış akademisyenlerinden Doç. Dr. Zeki Beşiktepeli, yaşamını yitirdi. 63 yaşında hayata veda eden Beşiktepeli’nin ölümü, ailesi ve sevenlerini yasa boğdu. Geçtiğimiz gün ani bir kalp rahatsızlığı geçiren ve yoğun bakımda tedavi gören Beşiktepeli’nin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.  Zeki Beşiktepeli’nin bugün öğle namazının ardından Kozanköy’de toprağa verileceği de öğrenildi.

SAHNELER ÖKSÜZ KALDI… Türk sanat müziğinin Kıbrıs’taki altın seslerinden ve de usta yorumcularından Ertan Galip, yaşamını yitirdi. Galip bugün İsmail Safa Camii de kılınacak cenaze namazından sonra Lefkoşa Kabristanlığı’nda toprağa verilecek. Sanatseverler ve Türk sanat müziği tutkunları tarafından ‘unutulmazlar’ arasına giren Ertan Galip’in sesi ve müziği kubbemizde hoş bir seda olarak kalacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu