EğitimKıbrısManşetToplum

“Her kimse geleceğimize bu yalan yanlış yönü vermeye çalışanlar, bunu asla başaramayacaklarını bilsinler!”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ders kitaplarında yapılan değişiklikler olayı henüz soğumamışken 5. sınıf Sosyal Bilgiler kitabında yer alan hataları paylaştı.

5. sınıf Sosyal Bilgiler kitabı 46. sayfada yer alan bir fotoğrafı paylaşan Erhürman, kitapta bulunan hataları sıraladı;

“1. Görsel 2.28’in altında “Geleneksel” sözcüğü “Gelenesel” olarak yazılmış! Keşke hata bundan ibaret olsa!

2. “Geleneksel Kuzey Kıbrıs kıyafeti” ile “Geleneksel Güney Kıbrıs kıyafeti” diye bir ayrım var. Dikkatinizi çekerim! O da yanlış olurdu ama “Kıbrıslı Türk” ve “Kıbrıslı Rum” kıyafeti ayrımı da değil!

3. Bu kıyafetler 1974’ten sonra kullanılmaya başlanmadı herhalde! 1974’ten önce kıyafetlerde Kuzey-Güney Kıbrıs diye bir ayrım mı var?

4. Yani şu anda güneyde olan Baf’taki Kıbrıslı Türkler “görsel 2.29″daki kıyafeti, şu anda kuzeyde olan Girne’deki Kıbrıslı Türkler “görsel 2.28″deki kıyafeti mi giyiyordu?

“Hani “geçmişini bilmeyen toplumlar geleceğine yön veremez”di”
Erhürman, konu ile ilgili; “bu kitapları güncelleyenlerin Kıbrıs tarihi ile ilgili bilgileri bundan mı ibaret?” diye sorarak,  “Kıbrıs’taki geleneksel kıyafetlerle ilgili tuğla gibi kitaplar yazdı insanlarımız. Hadi kuzeyi-güneyi bilmiyorsunuz, bu kitaplara bir bakmak da mı yok?” diye sordu.

Erhürman; “Çocuklarımıza saçma sapan, yalan yanlış, gerçekler ve olgularla bağdaşmayan bilgilerle, tarih bilincini bir yana bırakın, bu memleketin tarihi ile ilgili bildiklerini bile karmakarışık hale getirecek şeyler mi öğretmek istiyorsunuz? Bu yalnızca bir örnek! Hani “geçmişini bilmeyen toplumlar geleceğine yön veremez”di ya! Her kimse geleceğimize bu yalan yanlış yönü vermeye çalışanlar, bunu asla başaramayacaklarını bilsinler!”  dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu