DünyaGenelManşetToplum

Her konuda kendi kendine yazı yazan robot kullanıma açılıyor

Son dönemde teknoloji dünyasının önde gelen şirketleri arasında “yapay zeka açılımı” başladı. Dev şirketler yapay zeka yatırımlarını hızlandırırken açıkladıkları projeler ve yazılımlarla dikkat çekiyor. Bu rekabette Meta ve Microsoft gibi rakiplerinden geri kaldığı yönünde eleştirilen Google beklenen bombayı patlattı. Teknoloji şirketleri arasında yaşanan yapay zeka rekabetinde Google’den dikkat çeken bir hamle geldi. Google Docs kullanan yapay zeka, istenen her konuda kendi kendine yazı yazıp düzenlenebilir hale getirecek...

Google, yıllardır geliştirmekte olduğu dil modeli ve diğer yapay zeka araçlarını bir arada kullanıma açıyor. Google Docs adı verilen Dokümanlar dosyasında yapay zeka destekli metin yazdırma hizmeti açılacak. Bu sayede Google kullanan geliştiriciler ve diğer kullanıcılar yapay zekaya erişim sağlayarak istediği her konuda yazı yazdırabilecek.

GOOGLE YAPAY ZEKA HAMLESİYLE ŞAŞIRTTI

Bir süredir gündemden düşmeyen yapay zeka teknolojileri artık sıradan internet kullanıcılarının bile rahatlıkla erişip kullanabileceği hale geldi. Son dönemde ilgi toplayan ChatGPT ve Midjourney gibi üretken yapay zeka programları kendi alanlarında liderliğe sahip oldu. Google’dan da yapay zekaya yönelik hamle yapması beklenirken dev teknoloji şirketi bombayı patlattı.

Bir süre önce kendi geliştirdiği yapay zeka robotunu herkesin kullanımına açacağını duyuran Google beklenen açıklamayı yaptı. Google’ın kullanıma sunacağı yapay zeka, metin üretmeyi sağlayacak bir teknoloji kullanacak. Bu sayede kullanıcılar yapay zekaya komut verip istediği her konuda metin yazdırabilecek. Kullanıcı isterse bu metni daha sonra düzenleyip üzerinde oynama yapabilecek.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KULLANIMA AÇILIYOR

Google Docs yazılımını kullanacak yapay zeka şimdiden heyecan yarattı. Uygulama geliştiricileri yeni PaLM API sayesinde Google’ın büyük çaplı dil modellerine kolaylıkla erişim sağlayabilecek. Son dönemde en çok konuşulan yapay zeka robotu olan ChatGPT gibi botlar müşteri hizmetleri için yanıt araçlarında kullanılabilecek. MakerSuite ise projelerinin olabildiğince hızlı ve kolay bir şekilde üretme özelliği sunacak. Tüm projeler Google’ın kendi bulut sisteminde depolanacak ve yüksek maliyetli sunucular satın almadan da kullanım şansı doğacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu