KıbrısManşetSiyaset

Her şey birbirine karıştı

Fakat çok ilginçtir ki, sol kesimden bazı arkadaşlar Sucuoğlu’nun kazanmasına gereksiz anlamlar yüklediler. Şöyle ki Sucuoğlu’nun  kazanmasını,” AKP kaybetti, UBP kazandı” yaklaşımı ile anlatmaya çalıştılar. Bu saflık derecesindeki beklenti absürt geldi bana

Çok yok 1 yıl önce iptal ettirilen UBP kurultayını sanırım hatırlamayan yoktur. Ve fakat buna rağmen 1 yıl sonra yapılabilmiş kurultayda  bu kez de müstehcen videolar, Türkiye’den gönderilen bir takım insanlar ile sürece yön vermeye çalışıldığı sır değil. Lakin anlaşılan o ki geçmişte yaşanan etkin müdahale bu kez yok hükmündeydi ve UBP seçmeni buna  pek itibar etmedi.

Fakat çok ilginçtir ki, sol kesimden bazı arkadaşlar Sucuoğlu’nun kazanmasına gereksiz anlamlar yüklediler. Şöyle ki Sucuoğlu’nun  kazanmasını,” AKP kaybetti, UBP kazandı” yaklaşımı ile anlatmaya çalıştılar. Bu saflık derecesindeki beklenti absürt geldi bana.

Zira AKP’nin kaybettiği falan yok.

Bunu zaten herkes çok yakın bir zamanda görecek, zira yarışı kazanan Sucuoğlu’nun böyle bir gündemi hiç olmadı. Bilakis bundan sonrası için daha sıkı bir ilişki içinde olacağını söylemek mümkündür.

Kısacası bu konuda Saner’den daha farklı bir yaklaşım içinde asla olmaz.

Dolayısıyla AKP kaybetti, UBP kazandı demek bana göre doğru bir tespit değil.

Velhasıl 1 yıl önce çıkacağı belli olan bir sonucun  neden bir yıl ertelendiği konusu hala cevapsız öylece duruyor.

Toplumun bu süreçte yaşadığı rezaleti, utancı sanırım burada tekrar tekrar yazmama gerek yok.

Belli ki birileri çıkıp o süreçte neler yaşandığını açık yüreklilikle açıklamayacak. Kimse böyle bir sorumluluğu omuzlarında hissetmeyecek. Ve belli ki aynı nakarat tutturularak “Biriz” deyip, “demokrasi şöleni” deyip hiçbir şey olmamış gibi yola devam edilecek..

Üstelik o günkü hesaplaşmanın bugün bir yansıması olan yeni davalarla ve mahkemelerle.

Evet bu yarışın Kazananı Dr. Faiz Sucuoğlu oldu. Öncelikle kendisini tebrik eder başarılar dilerim. Kurultayın diğer iki adayı olan  Hasan Taçoy ve Zorlu Töre’yi   parti içi verdikleri mücadelenin demokrasiye yansıtılmasına katkı yaptıkları için kutlarım.

Peki bundan sonraki beklentiler ne?

Öyle ya kurultay eğrisiyle doğrusuyla geride kaldı. Şimdi önümüze koymamız gereken belirlenecek erken seçim tarihine kadar sorun odaklı icraat yapabilecek bir hükümetin ortaya çıkması..

Malum ekonomi acil çözüm  bekler.

Piyasayı  ucuzlatacak önlemler şart.

Halkın dar gelirlinin cebini yakan akaryakıt,  elektrik tüp gaz fiyatları konusunda neler yapılabileceği masaya yatırılmalı.

İçi boşaltılan denge unsuru fiyat istikrar fonu kasasının yeniden kazandırılıp devreye sokulması..

Kamunun her alanında tasarrufa gidilmesi .

Kayıp ekonominin önüne geçilmesi

Kadük olan ve mecliste bekleyen Seçim ve halkoylaması yasası ,üretim ve  tüketimle ilgili   hal yasası , ihale yasasının tadili  gibi yaşamsal öneme haiz yasaların bir an önce hayat bulması..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu