KıbrısManşetSiyasetToplum

“Her şey üretmekle başlar”

Dünya Ziraat Mühendisleri Günü ve Tarım Eğitimi yıl dönümü dolayısıyla Güzelyurt Meslek Lisesi’nde “Her şey üretmekle başlar” temalı etkinlik düzenlendi

Dünya Ziraat Mühendisleri Günü ve Tarım Eğitimi yıl dönümü dolayısıyla Güzelyurt Meslek Lisesi’nde “Her şey üretmekle başlar” temalı etkinlik düzenlendi.

KAL: TARIM SEKTÖRÜNE DESTEK ARTMALI
Okul Müdürü Rüstem Kal, okulda etkinliğin ilk kez gerçekleştirildiğini kaydetti. Tarım ülkesi olarak tarımın lokomotif önemine dikkat çeken Kal, tarımın birçok alanda etkili sektör oluşturduğunu belirtti. Tarım politikalarının geleceğe hazırlanma açısından önemli olduğunu vurgulayan Kal, tarım sektöründeki yeniliklere okulun uyum sağladığını ve 2009 yılından beri tarım alanında öğrenci yetiştirdiklerini söyledi. Öğrencilerin potansiyelini geliştirmek gerektiğine dikkat çeken Kal, tarım sektöründe desteğin artmasına önem verdiklerini dile getirdi.

ÖZÇINAR: DÜNYADA TARMIN ÖNEMİ ARTTI
Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, bölge için özel bir gün olduğunu söyledi. Dünyada tarımın öneminin arttığına dikkat çeken Özçınar, bu bilinçle hareketle bölgenin tarım alanındaki önemini anlattı ve bu etkinliklerin desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

ÇAVUŞ: EKONOMİNİN TEMELİ ZİRAATTAN GEÇER
 Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, dünya nüfusunun artmasıyla birlikte gıdanın öneminin de arttığını vurguladı. Hastalıkla mücadelenin de arttığına dikkat çeken Çavuş, gelişen sanayileşmede tarım topraklarının korunması gerektiğini kaydetti. Gelişen dünyada tarımsal eğitimin önemini bilerek öğrencilere ve mühendislere önem vererek ziraat mühendislerinin sayısının artırılması yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini kaydeden Çavuş, ekonominin temelinin de ziraattan geçtiğini belirtti.

ÇAVUŞOĞLU: EKOSİSTEM EN İYİ ÜRETİCİDİR
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, tarımın ülke için önemine dikkat çekerek, tarım konularında farkındalığın artırılması gerektiğini kaydetti. “Ekosistem en iyi üreticidir” ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, zamanla gıdaya duyulan ihtiyacın arttığını belirtti.

TATAR: DÜNYANIN EN GÜZEL TOPRAKLARINDA YAŞIYORUZ
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, öğrencilerin ilerde ziraat mühendisi ve geleceğin tarımcıları olarak başarılı olacağına güvendiklerini söyledi. Meslek liselerinin önemli olduğunu vurgulayan Tatar, 178 yıl önce bu ülkede tarım ile ilgili eğitim başladığını anımsatarak, “dünyanın en güzel topraklarında yaşıyoruz” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu