KıbrısManşet

“Her türlü yardımı yapmaya hazırız”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Ozan Elmalı yaptığı açıklamada maddi manevi her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını vurguladı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Ozan Elmalı yaptığı açıklamada maddi manevi her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Değerli Öğretmenlerimiz ve Halkımız,

Türkiye’nin güneydoğusunda meydana gelen deprem, binlerce can kaybına sebep olmuş, binlercesi de enkaz altında kurtarılmayı bekliyor durumdadır. Spor müsabakaları dolayısıyla bölgede bulunan KKTC’li öğrencilerimiz,
öğretmenlerimiz ve velilerimizden bazı kafileler adaya dün dönmüştür, 2 kafilemiz de dönüş yolundadır.

Mağusa Türk Maarif Koleji öğrencilerimizi kurtarma çalışmaları ise olağanüstü bir çaba ile devam etmektedir. Yapılan ya da yapılmayanlarla ilgili söyleyecek çok sözümüz olsa da şu an dayanışma zamanı olduğunun bilinciyle hareket etmekteyiz! Ancak, özellikle gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmayan ve ‘yalan’ haberlerle topluma ve ailelere yanlış bilgi aktaran kişilerle ilgili toplumsal sorumluluğumuz gereği her türlü yasal girişimi yapacağımız bilinmelidir!

Dün bölgeye ulaşan veli ve öğretmenlerimizle sürekli olarak irtibat halinde olmaya çalışıyoruz. Ancak bölgede büyük bir iletişim, ulaşım ve enerji sorunu vardır. Olumsuz hava koşulları bu durumu daha da güçleştirmektedir.

Sendikalarla yapılan toplantı sonucunda, bölgede yaşanan sıkıntıları göz önünde bulundurarak ilk etapta acil ihtiyaç duyulan araç gerecin bugün bölgeye ulaştırılması sağlanmıştır. Sendikalarımızın, kısa vadede ve uzun vadede maddi manevi her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu bir kez daha vurgularız.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diler, ortaya çıkan yıkımdan dolayı dayanışmamızı bildiririz. Bölgeden aldığımız bilgileri, doğruluğundan emin olduğumuz müddetçe kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu