GenelKıbrısManşet

Her yerden kara para fışkırıyor!

GIYNIK ÖZEL

Henüz birkaç gün önce Girne-Tatlısu Anayolu’nda yaşanan trafik kazası ile gün yüzüne çıkan ve yankıları günlerdir devam eden binlerce dolarlık para trafiğinin ardından bu kez de Girne’de bir döviz bürosu ‘kara para’nın adresi oldu

‘EMANET OLARAK TUTUYORUZ’ DEDİLER

Girne’de faaliyet gösteren Lidya Exchange isimli döviz bürosunda gerçekleştirilen bir para işlemiyle ilgili soruşturma yürüten polis ekipleri, çok daha büyük bir ‘balık’ yakaladı. 70 bin ABD dolarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Lidya Exchange isimli döviz bürosunda ‘emanet’ olarak tutulduğu tespit edilen 180 bin ABD doları ve 200 bin Euro kayıt dışı nakit paranın izahatı yapılamadı.

İŞ YERİ SAHİBİ DE ‘TANIDIK’ ÇIKTI

Geçtiğimiz yıllarda adı bir çok kez farklı mali suçlara karıştığı için tutuklanan ve teminatla serbest olan Ahmet Barış Sağlamer’in işletmeciliğini yaptığı Lidya Exchange isimli döviz bürosuna; kripto para birimine dönüştürülmek üzere emanet olarak bırakılan ve aynı gün geri iadesi istenen şüpheli 70 bin dolar ile ilgili yürütülen kara para soruşturması esnasında, döviz bürosuna ait olmadığı anlaşılan yüklü meblağda para tespit edildi. Döviz bürosunda müdür pozisyonunda çalışan zanlı Gülşah Demir, polis tarafından ele geçirilen yüklü meblağdaki nakit paranın kendisi tarafından emanete alındığı yönünde ifade verirken, söz konu paranın kime ait olduğunu ise açıklayamadı.

YÜKLÜ MEBLAĞDA PARAYI KENDİSİNE EMANET EDENİ TANIMIYOR ‘MUŞ’

Polis, konu iş yerinin kamera kayıtlarının incelenmeye devam ettiğini, zanlının beyanlarının araştırılacağını ve aranan bir şahsın olduğunu belirterek, zanlının soruşturma maksatlı poliste tutuklu kalmasını talep etti. Parayı emanete bırakan kişiyi görse tanıyabileceği, ancak soy ismini dahi bilmediği yönünde inandırıcı olmayan bir beyanda bulunan zanlı Gülşah Demir aleyhinde, Girne Kaza Mahkemesi’nden 3 günlük tutukluluk emri temin edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu