GenelKıbrısManşet

Herkes mutlu ama KTOEÖS’i bir türlü memnun edemedik

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, BRT’de yüz yüze başlayan yeni eğitim- öğretim yılını değerlendirdi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, BRT’de yüz yüze başlayan yeni eğitim- öğretim yılını değerlendirdi.  Öğrenci ve velilerin de yüz yüze eğitiminden memnuniyet duyduğunu dile getiren Amcaoğlu, okulların açılmasına karşı yapılan eleştiri ve eylemlere de tepki göstererek, ‘Eğitim ve sağlığı siyasetten uzak tutun’ dedi.

“Bir tek çocuk dahi okulların açılmasından şikayetçi değil. Veliler mutlu, öğrenciler mutlu, herkes mutlu. Bir tek Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası huzursuz, mutsuz, her şeyin yanlış olduğunu söylüyor. Beşiktaş’ın çarşı grubu gibi her şeye karşı” dedi.

EĞİTİMDE EŞİTSİZLİK TELAFİ DERSLERİYLE ORTADAN KALKACAK

Eğitimde eşitsizliğin ortadan kalkması için telafi derslerinin yapılacağını, 12 yaş üzeri çocukların aşılanmalarının devam ettiğini belirten Amcaoğlu, “Bu ülkede her şey dün başlamış gibi bir hava yaratıp velilere, öğrencilere negatif bir algı yaratıp okulların kapatılması için uğraşıyorlar gibi bir görüntü var. Okullar kendi bünyesi içinde telafiye ihtiyacı olan öğrencileri belirleyecek ve eksik olduğu noktalarda telafi dersleri yapılacak belli bir süre sonra bu eşitsizlik ortadan kalkacak” ifadelerini kullandı.

Dün bir okulda çıkan vakanın ardından gerekli önlemlerin ivedilikle alındığını, temas takip ekibinin özverili çalıştığını aktaran Amcaoğlu, “vaka çıkmayacak demiyorum elbette ki okullarda da vakalar çıkacak ama savaşmayı öğrenmeliyiz” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER GELMEYE BAŞLADI

Yükseköğrenimdeki gelişmelere de değinen Amcaoğlu, “Dün Ercan Devlet Havalimanı Müdürü ile görüştüm. Öğrenci gelişlerinde yüzde yüze yaklaştığımızı söyledi.  Yurtlar Birliği Başkanı yurtların dolmak üzere olduğunu söyledi Bir şeyleri yeni normallere oturtmaya çalışıyoruz. Geçen yıldan daha fazla öğrenci kabulüne ulaşacağız” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu