GenelKıbrısManşet

Gemikonağı’ndaki korkunç kazada hayatını kaybeden Naveed Akbar’ın kardeşi ile nişanlısı, mücadelede kararlı

 

AKBAR AİLESİ CENAZENİN PAKİSTAN’A ULAŞTIRILMASI VE FAİLİN YARGILANMASI İÇİN ELÇİLİKTEN YARDIM İSTEDİ

NAVEED’İN YAKINLARI, ALKOLLÜYKEN ÖLÜMLÜ KAZAYA YOL AÇTIĞI HALDE MAHKEMEYE ÇIKARILMAYAN ŞOFÖR İÇİN, BUGÜN SAAT 16.00’DA GEMİKONAĞI’NDA KAZA YERİNDE EYLEM YAPMAYA HAZIRLANIYOR NAVEED İÇİN PAKİSTAN’IN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ DE HAREKETE GEÇİYOR

ZANLI HÂLÂ SERBEST… Gemi-konağı’nda arkadaşlarıyla birlikte deniz kenarında bankta otururken, alkollü olduğu açıklanan Mehmet Eren Erdo-ğan’ın yönetimindeki aracın çarpması sonucu feci şekilde hayatını kaybeden Naveed Akbar’a otopsi yapıldı. Akbar’ın çoklu kırık ve iç kanama sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Akbar’ın hayatını kaybetmesine neden olan 22 yaşındaki Mehmet Eren Erdoğan’ın serbest bırakılmasına yönelik tepkilerse sürüyor. GIYNIK GAZETESİ’NE konuşan Naveed Akbar’ın kardeşi Saeed Akbar ile nişanlısı Aycan Taliman, astsubay olan Erdoğan’ın mahkemeye çıkarılmadığını ve herhangi bir dava okunmadan Doğancı köyündeki birliğine teslim edildiğini söyledi.

KAZA YERİNDE EYLEM YAPA-CAKLAR: Gazetemize konuşan acılı nişanlı, sürücünün tutuklanmadan birliğine teslim edildiğini ve tayini çıktığı için kısa bir süre sonra Tür-kiye’ye gideceğini öğrendiklerini ifade etti. Adalet aramaktan vazgeçmeyeceklerini belirten Taliman, bugün saat 16.00’da Gemikonağı’nda kaza yerinde büyük bir eylem yapacaklarını açıkladı. Bu arada Naveed’in ailesi Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliğine başvurarak, olaya müdahil olunmasını talep etti. Acılı ailenin büyükelçilikten hem cenazenin Pakistan’a ulaştırılması hem de failin yargı önüne çıkarılmasını sağlama konusunda yardım istediği öğrenildi.

ALKOLLÜ VE SÜRATLİYDİ… Gemi-konağı Ecevit Caddesi üzerinde 15 Haziran gecesi saat 02.00 sıralarında meydana gelen olayda, EP O49 plakalı aracın şoförü Mehmet Eren Erdoğan, görgü tanıklarının ifadesine göre önündeki araçları makas atarak geçtikten sonra, kontrolü kaybedip sahil kenarındaki bankta oturan Naveed Akbar’ın feci şekilde ölümüne neden olmuştu. Naveed’in yanındaki üç arkadaşı ise yaralanmıştı. Polis, şoförün 143 promil alkollü olduğunu açıklasa da şoför mahkemeye çıkarılmamıştı. Gazetemize konuşan Aycan Taliman, “trafik kontrollerinde alkollü olduğu saptanan kişilerin tutuklandığı bir ülkede, alkollüyken can alan bir kişi nasıl elini kolunu sallayarak dolaşabilir?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu