DünyaEkonomiGenelManşetTürkiye

Her gün 150 uçak… Türkiye’ye gelemiyorlar, diğer ülkelere akın ediyorlar

Kırmızı listede yer aldığı için Türkiye'ye gelemeyen İngiliz turistlerin bu süreçte hangi ülkelere gittikleri belli oldu.

Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı ve NBK Touristic Genel Müdürü Recep Yavuz İngiliz turistlerin tatil rotalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜNDE 30 BİN İNGİLİZ AKDENİZ’E UÇUYOR

Yavuz, Türkiye’ye yüksek vakalar nedeniyle gelmeyen İngiliz turistlerin 150 uçak ile toplam 30 bin kişinin Akdeniz sahillerindeki ülkelere tatile gittiğini belirtti. İngiliz turistler sarı ve yeşil listedeki ülkelere akın ediyor.

İLK SIRADA PORTEKİZ VAR

Yavuz’un verdiği bilgiye göre İngiltere’den günde kalkan 150 uçak 30 bin kişiyi Akdeniz ülkelerine taşıyor. Uçakların gittikleri ülkelerin sıralaması şöyle: ” Faro (Portekiz) 97 uçuş, Porto (Portekiz) 10 uçuş, Mayorka (İspanya) 13 uçuş, Kanarya Adaları (İspanya) 10 uçuş, Girit(Yunanistan) 10 uçuş, Rodos(Yunanistan) 3 uçuş, Korfu (Yunanistan) 3 uçuş, Sharm El Seyh (Mısır) 2 uçuş, Kahire (Mısır) 1 uçuş ve Venedik (İtalya) 2 uçuş”

TÜRKİYE’NİN RAKİPLERİ ‘SARI’ LİSTEDE

Hayatın kademeli olarak normale dönmeye başladığı İngiltere uluslararası seyahatler için trafik ışığı sistemini hayata geçirmişti. Türkiye kırmızı listede yer alırken, İspanya ve Yunanistan sarı, Portekiz ise yeşil listede yer alıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu