KıbrısManşet

“Hiç yoktan iyidir”

GIYNIK’a konuşan vekiller, normalde Meclis’in bu dönemde hiç toplanmayacakken, sunulan öneri doğrultusunda haftada bir bile olsa toplanmayı başardığına dikkat çekerek, ‘Hiç yoktan iyidir’ dedi.

ATAOĞLU: HAFTADA BİR TOPLANMAK YETERLİ… DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Haftada bir gerçekleşen Meclis Genel Kurul Toplantısı’nın yeterli olduğunu ve eğer bu yetersiz olursa Cumhuriyet Meclis Başkanı’nın, olağanüstü toplantıya çağırabilme hakkına sahip olduğunu kaydetti.

CANDAN: HİÇ TOPLANMAMAKTAN DAHA İYİDİR… CTP Milletvekili Armağan Candan, Meclis Genel Kurulu’nda hiç toplanmamaktansa haftada bir toplanmanın da bir şey olduğunu ifade etti.

ÇELER: YEDİ GÜN TOPLANSAK NE OLACAK… TDP Milletvekili Zeki Çeler, Gerekirse haftanın 7 günü toplanalım, uygulanmadıktan sonra ne fayda?” diyerek, Meclis’in yaptığı yasaların yanı sıra var olan yasaların da hükümet tarafından uygulanmasının çok büyük bir önemi olduğuna değindi.

ARIKLI: ANAYASAYI ZORLAYARAK BU KADAR… YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Anayasa’yı zorlayarak haftada 1 olağanüstü toplandıklarını ve denetlemeyi da aynı günde yaptıklarını belirten Arıklı, haftda 1 toplanmanın kendisine göre yeterli olduğunu kaydetti.

MEYİL AVCAN

Bir yandan tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını, diğer yandan koronavirüs salgınının ülkemiz ekonomisinde açtığı derin yara ülkede ciddi bir kaos ortamına neden oldu. Toplumda, sağlıkla ilgili endişeler ve ekonomik kaygılar adeta iç içe geçti.

Bir yanda sağlık altyapısı güçlendirilmeden dışa açılımın felaket olacağını savunanlar, diğer yandaysa dışa açılım olmazsa ekonominin tamamen çökeceğine inanlar arasında siyasiler de kaosun hakim olduğu bu gemiyi yüzdürmeye çalışıyorlar.

1 Temmuz itibariyle hava ve deniz yolu kapılarının da açılması ve gelişlerin başlamasıyla koronavirüs yeniden hortladı ve75 günlük izole dönemin ardından şu anda tedavileri devam eden 7 pozitif vakamız var.

Ülkede, bu dönemde sokağa çıkmayan ve eylem yapmayan kesim neredeyse kalmadı. Son günlerde usulsüz ve ‘torpilli’ istihdam tartışmaları da gündemde. Yaklaşan Cumhurbaşkanlık Seçimleri ve hala mücadele etmeye devam ettiğimiz coronavirüs salgını ise cabası.

Cumhuriyet Meclisi’nin böylesi bir ortamda tatile girmesinin doğru olmayacağını ve içinde bulunduğumuz bu olağanüstü dönemde meclisin çalışmaya devam etmesi gerektiğini düşünenlerin sayısı bir hayli yüksek. Meclis’te temsil edilen siyasi partiler arasında varılan mutabakat gereği, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, her hafta Pazartesi günleri olağanüstü toplanmaya başladı. Şimdi de haftada bir gün Meclis’in hem yasama hem de denetim görevini yerine getirebilmesi için yeterli mi sorusu gündeme geldi. GIYNIK’ın konuyla ilgili sorularını yanıtlayan muhalefet partilerine mensup vekiller, Cumhuriyet Meclis Genel Kurulu’nun haftada bir toplanmasının ne kadar yeterli olduğu konusuna açıklık getirdi.

GIYNIK’a konuşan vekiller, normalde Meclis’in bu dönemde hiç toplanmayacakken, sunulan öneri doğrultusunda haftada bir bile olsa toplanmayı başardığına dikkat çekerek, ‘Hiç yoktan iyidir’ dedi.

DP GENEL BAŞKANI FİKRİ ATAOĞLU: YETERLİ OLMAZSA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRILIR

Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, normalde Meclis’in bu dönemde kapalı olacakken, DP ve YDP olarak daha önce referanduma sunulmak üzere hem Meclis’in Anayasa olarak kısaltılması, hem yargının iyileştirilmesi, hem de dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin önerilerde bulunduklarını belirtti.

Şu an yargı süreci için referandum olduğunu aktaran Ataoğlu,  Anayasa’nın müsaade ettiği şekilde haftada bir gerçekleşen Meclis Genel Kurul Toplantısı’nın yeterli olduğunu ve eğer bu yetersiz olursa Cumhuriyet Meclis Başkanı’nın, olağanüstü toplantıya çağırabilme hakkına sahip olduğunu kaydetti.

CTP MİLLETVEKİLİ ARMAĞAN CANDAN: HİÇ TOPLANMAMAKTAN İYİDİR

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Armağan Candan, hiç toplanmamaktansa haftada bir toplanmanın da bir şey olduğunu ifade ederek, en azından seçim yasakları başlayana kadar haftada bir kere bile genel kurulun çalışacak olmasının hem yasaların gerçekleşmesi, hem de denetlemelerin yapılabilmesi için önemli olduğunu vurguladı.

TDP MİLLETVEKİLİ ZEKİ ÇELER: İCRAAT YOKSA HAFTANIN YEDİ GÜNÜ TOPLANSANIZ NE FAYDA

Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili Zeki Çeler, “Meclis iş yapsın yeter ki, önemli olan icraattır. Gerekirse haftanın 7 günü toplanalım, uygulanmadıktan sonra ne fayda?” diyerek, Meclis’in yaptığı yasaların yanı sıra var olan yasaların da hükümet tarafından uygulanmasının çok büyük bir önemi olduğuna değindi.

“Denetim var mı? Yok. Yasalar adil mi? Uygulanır mı? Yok” diyen Çeler, hem şimdiki Meclis’in hem de önceki yasaların hükümet edenler tarafından ne kadar uygulandığının çok daha önemli olduğunun altını çizdi ve uygulanmadığı sürece hiçbir anlamı olmadığını belirtti.

YDP GENEL BAŞKANI ERHAN ARIKLI: ANAYASA’YI ZORLAYARAK BİR YERE VARILMAZ

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, haftada bir olan Meclis’i bile toplamakta zorlandıklarını ifade ederek, Anayasa’yı enterasan bir şekilde ellerine doladıklarını söyledi. Anayasa’yı zorlayarak haftada 1 olağanüstü toplandıklarını ve denetlemeyi da aynı günde yaptıklarını belirten Arıklı, haftda 1 toplanmanın kendisine göre yeterli olduğunu kaydetti.

Arıklı, kendilerine göre doğru olanın Anayasa değişikliğinin yapılmasının gereksinimi olduğuna değinerek, Anayasa’yı zorlayarak, bir yere varılamayacağını, Meclis çalışma şartlarını kolaylaştırarak, daha hızlı çalışma imkânı bulabilmek adına öneride bulunduklarını ancak bunun reddedildiğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu