KıbrısManşetSürmanşet

“Hiçbir aday köyümüze gelmesin!”

Dereliköylü, kalıcı bir çözüm olana dek haklarını arayıp, eyleme devam edeceklerinin vurguladı ve “Olumlu bir sonuç olmazsa, siyasiler köye giremeyecek” dedi.

GIYNIK ÖZEL – MEYİL AVCAN

Akçay Muhtarlığı, tarım sulama motorlarının elektriğinin kesik olması nedeniyle dün akşamüzeri Akçay 1. giriş yolu olan Saruhan Restoran’ın yanında uyarı eylemi yapmıştı.

Eylem nedeninin narenciye ile uğraşarak geçimini sağlayan üreticilerin Sulama Birliği’ne borcu olmamasına rağmen, su motorlarının elektriğinin kesildiği ve yapılan tüm çağrılara rağmen halen bağlanmaması olduğu belirtilmişti.

GIYNIK, Akçay Muhtarı Uğur Dereliköylü’ye ulaşarak, Akçay’ın sesi oldu.

Akçay Muhtarı Uğur Dereliköylü, dün gerçekleştirdikleri eylem neticesinde bugün elektriğin yeniden bağlanacağını söyledi ancak elektriği bağlamakla sorunun çözülmüş olmadığına dikkat çekti.

Akçay köyünün elektriğinin 3/4 ayda bir kesildiğini dile getiren Dereliköylü, bunun sebebinin ise Bölge Sular Komitesi’nin Kıb-Tek’e olan borcundan kaynaklandığını açıkladı.

Dereliköylü, su motorlarının eskiden kalan elektrik borçları yüzünden bu sıkıntının yaşandığını ama son gelen kaymakamın kendi borç mükellefiyetini yerine getirdiğini kaydederek, bahse konu borcun geçmiş zamandan kalma olduğunu belirtti.

Bölge Sular Komitesi, Kaymakamlık ve El-Sen’in bir araya gelerek, borcun vadelendirilmesini talep ettiklerini söyleyen köy muhtarı, “Biz köklü çözüm istiyoruz. Oyalama taktiklerinden usandık. Bu halkın boş lafa karnı tok” dedi.

Dereliköylü, kalıcı bir çözüm olana dek haklarını arayıp, eyleme devam edeceklerinin vurguladı ve “Olumlu bir sonuç olmazsa, siyasiler köye giremeyecek” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu